Klær

Klær med historier

«Det gamle og det nye sklir over i hverandre.»

Publisert
Sist oppdatert
Helt innerst i skapet fant jeg den røde strikkekjolen, blant alt det svarte og noen vrak som knapt egner seg for resirkulering. Fire hundrelapper kostet den og hang der på femtende året, før jeg en dag i oktober lot den få en ny sjanse. Og ikke bare føltes kjolen som helt ny, siden det er strikkekjoler overalt nå, men jeg kom også til å huske på historiene den bærer.For eksempel den gangen vi på en flyreise til Italia møtte paret som litt improvisert underveis fant ut at de ville gifte seg. Hun bestemte seg for å handle kjole mandagformiddag. Imponert over de forelskedes rus ønsket vi paret lykke til. Men det gikk ikke mange timene før vi ble sporet opp av en ulykkelig, litt skjelven vordende brud. For kjolebutikkene i Italia er jo stengt mandag formiddag. Men hva med den fine røde kjolen min, kunne jeg kanskje låne bort den? Selvsagt! Hvorfor ikke gifte seg i rød kjole? Slik gikk det til at vi ble med på hele feiringen også… Ikke vet jeg om de fortsatt er gift, men det lille bryllupet ble både romantisk og staselig.Drømmen om Italia – for ham og henne – er mote-temaet i ukens KK. Klassiske klær, italiensk inspirasjon, strikk, stil og snitt, hva mer kan vi ønske oss? Det måtte være en reise til Venezia…Men høstens mote er skapt for kalde kvelder i Norge også. Lune, myke klær. Strikkekåper, jerseykjoler, skinnjakker, høye støvler og lange skinnhansker. Selv skal jeg fortsette reisen i klesskapet og på loftet, og jakte på mormors gamle stola.For oss som elsker å lese og følge med på mote og design, er denne høsten den beste på lenge! Kanskje nettopp fordi det gamle og det nye sklir over i hverandre. Mange av tendensene innen motebildet nå er samtidig lekne og blander stiler som før ikke var «lov».Det passer nok Vibeke Løkkeberg bra. Hun har aldri latt seg påvirke av trender, verken i klessveien eller som skapende kunstner. Men Italia-frelst er hun, og vi møtte henne selvsagt i Toscana. Vibeke Løkkeberg mener det er meningsløst å leve forsiktig og dannet. Uenighet, konflikt og kontraster er det som teller for stadig like modige Vibeke Løkkeberg- alltid med historier å fortelle.Bente E. Engeslandsjefredaktørbente.engesland@kk.no

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer