Helse & Livsstil

Klarer ikke binde meg

Publisert
Sist oppdatert
Spørsmål: Jeg er 35 år og har aldri hatt et langvarig forhold. Hver gang jeg virkelig er blitt forelsket i en fyr dumper han meg, eller jeg stikker av først fordi jeg føler på meg at han snart kommer til å dumpe meg. Jeg vet at jeg ser helt ok ut og at mange liker meg, men jeg har aldri opplevd langvarig nærhet.

Jeg kommer fra et hjem hvor stemningen alltid var iskald. Har ikke noe kontakt med foreldrene mine lenger. Alt jeg drømmer om er en mann som kan elske meg for den jeg er og å få barn, men jeg har mistet håpet om at dette noen gang vil skje.
Bunnløst fortvilet

Svar: At du blir likt av mange er en god forutsetning for å løse problemet ditt. Når du har prøvd så mye og ikke fått det til, betyr det at det er vanskelig. Nærhet, intimitet og det å stole på andre må læres. Slik du beskriver hjemmet du kommer fra, høres det ut som du mistet noe av denne læringen.

Hva slags forhold foreldre har til nærhet og intimitet virker inn på oss og betyr mye for hvordan vi håndterer dette selv i livet. Men om en ikke har den beste familiebakgrunnen på dette området, kan vi lære det som store. Men det høres ut som at du trenger profesjonell hjelp for å komme videre og det kan være du har forsøkt nok på egenhånd.

Et terapeut kan hjelpe deg å se hva som skjer når du skal gå inn i en nær relasjon til andre og hva som gjør at du kommer i situasjoner hvor du forelsker deg og blir dumpa eller går. På den måten blir det lettere for deg å handle på en annen måte slik at dette ikke gjentar seg. Ikke gi opp, men, få trøst av venner og finn deg en god terapeut.

Lykke til!

Stéphane Vildalen
Sex- og kjærlighetsekspert

Stephane Vildalen er vår sex- og kjærlighetsekspert på kk.no. Send inn dine spørsmål henne.
Stephane Vildalen er vår sex- og kjærlighetsekspert på kk.no. Send inn dine spørsmål henne. Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer