Helse & Livsstil

Knekkebrød bedre enn brød?

Fiber er bra, men husk å variere.

Publisert
Sist oppdatert
Spørsmål: Jeg har den siste tiden forsøkt å kutte ned på brød til fordel for andre matvarer. I den forbindelse lurer jeg på om knekkebrød kan være en god erstatning? Jeg spiser dem med mest fiber, slik som Multigrain og Ryvita. Tror du dette kan ha en positiv effekt i forhold til brød, eller inneholder matvarene stort sett det samme? Jeg lurer også på om det er et spesielt brød du eventuelt anbefaler å spise.
Tone

Svar: De fleste typer knekkebrød inneholder mer fiber enn brød, og noen synes derfor at det metter bedre. Enkelte merker i tillegg at fordøyelsen virker bedre når de spiser mer fiberrik mat.

Jeg synes du skal variere mellom ulike typer av grovt brød og knekkebrød, og velge det du synes fungerer best for deg. Velg et grovt brød du liker og som du synes metter godt. Nå er mange av brødene merket med grovhetssymbol slik at det blir lettere å velge grovt.

Jeanette Roede
kostholdsekspert
jeanette@kk.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer