Jobb & Penger

Kontraktløs i fem år

Publisert
Sist oppdatert
Svar: Har dere et forslag til en kontrakt med en arbeidsgiver? Jeg har nå jobbet 50 prosent på samme legekontor i fem år og har fremdeles ingen kontrakt. Kunne gjerne tenke meg å ha litt orden på tingene. Kan dere hjelpe meg?

Svar: Skriftlig arbeidsavtale skal inngås i alle arbeidsforhold. Dette gjelder uavhengig av om det er en fast stilling eller en midlertidig ansettelse, og uavhengig av hvor lang tid arbeidsforholdet skal vare.

Arbeidsgiver plikter å inngå arbeidsavtale snarest mulig, og senest en måned etter at arbeidsforholdet begynner. Avtalen skal beskrive rettigheter og plikter for både arbeidsgiver og arbeidstaker.

Det er arbeidsgiver som plikter å utforme et utkast til arbeidsavtale. Gjør arbeidsgiveren din oppmerksom på at du har krav på en arbeidsavtale.

Siw Ødegaard
Jobb- og økonomiekspert
siw@kk.no

Siw Ødegaard er utdannet økonom fra University of London og BI. Forfatter av boken «Bitch eller martyr? En overlevelsesguide for kvinner». Gründer og daglig leder i Kvinnesiden.no
Siw Ødegaard er utdannet økonom fra University of London og BI. Forfatter av boken «Bitch eller martyr? En overlevelsesguide for kvinner». Gründer og daglig leder i Kvinnesiden.no Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer