Helse & Livsstil

Krav på lønnsøkning

Har man krav på lønnsjustering om man er permittert under forhandlingene?

Spørmål: Jeg har vært i barselpermisjon siden starten av mars i år. Jeg er fast ansatt og jobber vanligvis fulltid. I fjor hadde vi ikke lønnsoppgjør, da vi alle fikk en stor lønnsjustering i 2004.

Jeg vet at de ansatte i firmaet har fått lønnsøkning i år, men jeg har ikke fått dette. Skal man ikke være med på lønnsjusteringen når man er i barselpermisjon?

Svar: Arbeidsmiljøloven har ingen bestemmelse om dette. Det er opp til arbeidsgiver og arbeidstaker å avtale slikt.

Bedrifter med tariffavtale har slike ordninger. Ta kontakt med tillitsvalgt og spøre om det er avtalt noe i tariffavtalen om tilsier at du har krav på lønnsjustering under svangerskapspermisjonen.

Er du ikke fagorganisert, kan du spørre sjefen din om hun/han synes det er riktig at du ikke skal få være med på den generelle lønnsjusteringen.

Siw Ødegaard
Jobb- og økonomiekspert
siw@kk.no
Siw Ødegaard er utdannet økonom fra University of London og BI. Forfatter av boken «Bitch eller martyr? En overlevelsesguide for kvinner». Gründer og daglig leder i Kvinnesiden.no
Siw Ødegaard er utdannet økonom fra University of London og BI. Forfatter av boken «Bitch eller martyr? En overlevelsesguide for kvinner». Gründer og daglig leder i Kvinnesiden.no Vis mer
undefined
Til forsiden