Kk-ekspertene

Krav på ammepause?

Publisert
Sist oppdatert
Spørsmål: Jeg har begynt å arbeide i full stilling etter endt svangerskapspermisjon. Jeg ammer fremdeles. Har jeg krav på ammepause i arbeidstiden?

Svar: Arbeidsmiljøloven stadfester at kvinner som ammer kan få inntil én time fri hver dag til å amme. Dette kan tas ut, enten som pauser i arbeidstiden eller som redusert arbeidstid. Ammefri er i utgangspunktet ulønnet - loven gir rett til fri for å amme, men ikke til betaling. Det er ingen begrensninger i hvor lenge en kan får fri for å amme barn. Loven gir arbeidsgiver anledning til å kreve legeattest på at mor ammer.

Siw Ødegaard
Jobb- og økonomiekspert
siw@kk.no

Siw Ødegaard er utdannet økonom fra University of London og BI. Forfatter av boken «Bitch eller martyr? En overlevelsesguide for kvinner». Gründer og daglig leder i Kvinnesiden.no
Siw Ødegaard er utdannet økonom fra University of London og BI. Forfatter av boken «Bitch eller martyr? En overlevelsesguide for kvinner». Gründer og daglig leder i Kvinnesiden.no Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer