Helse & Livsstil

Krav på lønnsøkning

Har man krav på lønnsjustering om man er permittert under forhandlingene?

Publisert
Sist oppdatert
Spørmål: Jeg har vært i barselpermisjon siden starten av mars i år. Jeg er fast ansatt og jobber vanligvis fulltid. I fjor hadde vi ikke lønnsoppgjør, da vi alle fikk en stor lønnsjustering i 2004.

Jeg vet at de ansatte i firmaet har fått lønnsøkning i år, men jeg har ikke fått dette. Skal man ikke være med på lønnsjusteringen når man er i barselpermisjon?

Svar: Arbeidsmiljøloven har ingen bestemmelse om dette. Det er opp til arbeidsgiver og arbeidstaker å avtale slikt.

Bedrifter med tariffavtale har slike ordninger. Ta kontakt med tillitsvalgt og spøre om det er avtalt noe i tariffavtalen om tilsier at du har krav på lønnsjustering under svangerskapspermisjonen.

Er du ikke fagorganisert, kan du spørre sjefen din om hun/han synes det er riktig at du ikke skal få være med på den generelle lønnsjusteringen.

Siw Ødegaard
Jobb- og økonomiekspert
siw@kk.no

Siw Ødegaard er utdannet økonom fra University of London og BI. Forfatter av boken «Bitch eller martyr? En overlevelsesguide for kvinner». Gründer og daglig leder i Kvinnesiden.no
Siw Ødegaard er utdannet økonom fra University of London og BI. Forfatter av boken «Bitch eller martyr? En overlevelsesguide for kvinner». Gründer og daglig leder i Kvinnesiden.no Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer