Ansikt

Kunsten å sminke seg

Lene ønsker sminke- og hårtips.
Lene ønsker sminke- og hårtips. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Spørsmål: Jeg renser med VIC mousse hver kveld. Bruker concealer, maskara og dagkrem til dagligsminke, makeup og leppestift til festbruk.

Jeg ønsker hjelp til å finne min stil når det gjelder hårfasong, samt lære å legge sminke.
Lene (31)

Svar: Bra du er flink til å rense huden, men husk også å peele, da vil du få bort døde hudceller og små nupper. Du vil også oppleve at makeupen blir finere. Gi også huden masse fuktighet.

Husk også øyegele — ikke bruk ansiktskremen, den blir for tung rundt øyepartiet.

Makeup: Bruk en foundation som passer din hudtone og påfør den med makeupsvamp. Da får du et jevnt og fint resultat. Du kan også bruke en makeup-pensel, men ikke bruk fingrene.

Du har fine bryn, men kan tynne dem ut litt mer for å få fram formen bedre.

Øyemakeup: Legg en dus/svak rosahvit øyeskygge på lokket og opp til brynet, så legger du en varm brunskygge på hele lokket og stopper i globalbuen. Da får du en flott dybde i øyet.

Legg en mørkbrun eyeliner langs vipperoten oppe på lokket og litt i underkant også. Vær flink å tone ut alt så det ikke ser hardt ut. Legg en frisk rouge på kinnbeina, gjerne en svak rosa/rød. Hvis du vil ha litt mer dybde i kinnene kan du shade/skygge under kinnbeina med en brunere rouge, dette vil smale ansiktet ditt.

Ikke marker brynene, men bruk en øyebryngele og få fram formen. Maskaraen bør være svart. Velg en brun/rosa gloss eller leppestift for å framheve din egen leppefarge. Du kan velge å legge en lipliner i konturen og på hele leppen. Legg til slutt en lipgloss over, dette blir bra! Ansiktet ditt er veldig fint.

Hår: Det er jo ikke lett å se din nåværende fasong eller hårfarge, men en varm brunfarge ville vært kjempefint. Enten helt ensfarget, eller med litt sjatteringer i gyldne nyanser. Synes ikke du skal ha for mye lengde på håret ditt, det vil gjøre ansiktet lengre enn hva det er. Få litt volum på sidene, det motvirker ansiktslengden. Kanskje en litt kort asymmetrisk lugg? Synes ikke du skal ha hel lengde i front, men derimot ulike lengder. Håper du fikk litt inspirasjon, og lykke til.

Helge Borgen
makeupekspert
helge@kk.no

Lene ønsker sminke- og hårtips.
Lene ønsker sminke- og hårtips. Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer