Kk-ekspertene

Kviser i voksen alder

Få tipsene til å unngå uren hud.

Publisert
Sist oppdatert
Spørsmål: Sliter med uren hud, og har gjort det helt siden tenårene.. Store porer og arr..Synes det er ille å slite med kviser i denne alderen hvor rynkene har blitt mer fremtredende også. Skulle gjerne fått råd om hvordan jeg kan bli kvitt kvisene en gang for alle og hva slags makeup som passer huden min best..

Bruker ansiktsservietter for å ta av sminke. Vasker meg ellers bare med vann i ansiktet. Bruker Elsève shampoo og makeup hver dag..
Nina (37)

Svar: For det første vil jeg anbefale deg å kutte ut renseserviettene, jeg synes de er for sterke, og mest sannsynlig passer de ikke din hudtype. De er kjekke å bruke på en ferie, eller for en veldig kort periode.

Du forteller at du sliter med uren hud og kviser, jeg tror at det vil hjelpe om du anskaffet deg produkter som er tilpasset din hudtype. Når du har en fet hudtype og kviser, så hjelper det ikke å bruke renseservietter og kanskje feil fuktighetskrem. Men en liten trøst kan det være at de som sliter med en fet hud får færre rynker og linjer, i forhold til de som har en tørr hud!

Det jeg vil anbefale deg er renseprodukter som er tilpasset din fete hud. Spandér noen kroner ekstra på de produktene som du skal bruke hjemme. Bruker du for eksempel hudpleieprodukter (noe jeg vil anbefale), så er disse mer konsentrert og man trenger ikke bruke så mye hver gang. Dermed holder de litt lenger.

Rens huden hver kveld (gjerne morgen også), påfør huden en krem som gir fuktighet og næring i forhold til din fete hud. Selv om man har en fet hud, er det utrolig viktig å tilføre huden masse fuktighet, men da i form av en som inneholder mer vann enn olje. Det finnes også kurer som er flotte for en uren/fet hud som ville gjort underverker. Gå til en hudpleier og få en konsultasjonstime. Hør på hudpleieren, de er folk med god utdannelse for nettopp å gi gode råd når det gjelder riktig pleie av huden.

Husk å peele huden din tre ganger i uken, dette er VIKTIG for å få bort døde hudceller, smuss og for å få frem friske hudceller. Huden vil oppleves mye renere og friskere. Bruk også en god og pleiende nattkrem som er tilpasset din hud. Jeg vil også anbefale deg at du tar regelmessige timer hos din hudpleier for å holde huden i sjakk og få renset huden skikkelig. Dessuten er det utrolig deilig. Få kontinuitet på dette og bli flink, da skal jeg love deg at du vil oppleve forandring. Bruk også masker hjemme.

Makeup: Her vil jeg anbefale deg for eksempel en foundation som inneholder pudder, den vil matte ned huden din samtidig som den dekker litt mer enn en uten pudder. Jeg synes for eksempel mineralmakeup vil bli for blank til deg, og den vil ikke dekke nok heller. Du kan også legge et tynt lag med et transparent pudder over, da fikserer du makeupen og den vil være mer holdbar.

Når det gjelder øyeskygger, så hold deg unna skygger med shimmer de vil bare fremheve det blanke og fete, samt linjene. Bruk derfor matte skygger.

Du har et fint ansikt, flotte trekk, fine bryn, og ser kul på håret (litt tungt, på tide med en klipp?) Når det gjelder farger, er det litt vanskelig å se ut fra bildet, men tror kalde farger er tingen, for eksempel en kaldgrønn øyeskygge, stilig! Legg også rougen i underkant av kinnbena, det vil smale ansiktet ditt litt. Håper jeg ga deg noen råd som vil hjelpe deg. Lykke til, og ha en fantastisk sommer!


Helge Borgen
makeupekspert
helge@kk.no

Nina sliter med uren hud og ønsker hjelp fra Helge.
Nina sliter med uren hud og ønsker hjelp fra Helge. Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer