Annet

Kylling- og spinatsuppe

Ikke noe kraftig måltid her, nei. Dette er en lett, tynn suppe. En typisk frokostrett, faktisk, i denne delen av Kina. Til middag og lunsj brukes den ofte i stedet for drikke.

Publisert
Sist oppdatert
(Til 4 personer)

2 dl blansjert og strimlet spinat
2 kyllingbryst
1 liter kyllingkraft eller kyllingbuljong
2 ss light soyasaus (eller Kikkoman)
2 ss sukker
2 ss finhakket vårløk

Vask spinaten grundig (bruk kraftig, mørkegrønn spinat, ikke lysegrønn salatspinat). Ha litt vann i bunnen av en gryte og kok opp. Ha spinaten i gryten og vend flere ganger til alt har falt sammen og blitt enda mørkere i fargen. Ha all spinaten raskt over i en bolle iskaldt vann. Renn godt av og skjær spinaten i tykke strimler.

Skjær kyllingen i fine strimler og kok opp vann i en kjele, nok til at kyllingbitene dekkes av vann. Ta gryten av platen og ha kyllingbitene oppi. La trekke til kyllingen er gjennomkokt.

Kok opp buljong eller kraft. Ha i soyasaus og sukker, rør godt et par minutter og tilsett spinat og kylling. Smak til med soyasaus og sukker, hai finhakket vårløk og server.

Kinesisk frokost kan for eksempel
bestå av kylling- og spinatsuppe.
Kinesisk frokost kan for eksempel bestå av kylling- og spinatsuppe. Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer