(Til 4 personer)
2 dl blansjert og strimlet spinat
2 kyllingbryst
1 liter kyllingkraft eller kyllingbuljong
2 ss light soyasaus (eller Kikkoman)
2 ss sukker
2 ss finhakket vårløk
Vask spinaten grundig (bruk kraftig, mørkegrønn spinat, ikke lysegrønn salatspinat). Ha litt vann i bunnen av en gryte og kok opp. Ha spinaten i gryten og vend flere ganger til alt har falt sammen og blitt enda mørkere i fargen. Ha all spinaten raskt over i en bolle iskaldt vann. Renn godt av og skjær spinaten i tykke strimler.
Skjær kyllingen i fine strimler og kok opp vann i en kjele, nok til at kyllingbitene dekkes av vann. Ta gryten av platen og ha kyllingbitene oppi. La trekke til kyllingen er gjennomkokt.
Kok opp buljong eller kraft. Ha i soyasaus og sukker, rør godt et par minutter og tilsett spinat og kylling. Smak til med soyasaus og sukker, hai finhakket vårløk og server.
