Makeup

Lær å forme brynene

Det er lite som skal til for å få deg til å stråle.

Publisert
Sist oppdatert
Spørsmål: Jeg har ikke greie på makeup. Øyebrynene mine ser ut som breie dørmatter, men jeg vet ikke hvor jeg skal begynne hvis jeg skal nappe dem. Ønsker ikke å se ut som et «jåleskrin», men kunne gjerne fått litt friskere hud i ansiktet.

Jeg vasker ansiktet med ansiktsserviett eller rent vann, og smører på en dagkrem. Hvis jeg bruker makeup om dagen, er det litt kajal og maskara. Håret lever sitt eget liv. Vasker det annenhver dag, men føner sjelden. Det er tynt og glatt, og er umulig å gjøre noe med slik det er nå.
Gunn (30)

Svar: Dørmatte? Ja, ja, det er jo også en måte å si det på? Men ikke fortvil, det som er bra er at du har et supert utgangspunkt til å få perfekte bryn. Det er ikke så enkelt å beskrive med ord hvordan du skal gå frem. Jeg har laget et supert makeup-bilag til KK som kommer ut uke 44, der står det godt forklart hvordan du skal gå frem. Du kan også gå inn og se på videoen jeg har laget om makeupens ABC. Begge forslag gir gode tips til både bryn, og generell makeup.

Hudpleie: Her bør du bli litt flinkere, gå til innkjøp av renseprodukter, og ikke bare renseservietter ettersom de ofte er litt sterke. De er fine på reise og for korte perioder. Vær flink med rensingen hver kveld, og bruk masse fuktighet. Husk å bruke produkter som er tilpasset din hud, da får du mer gnist og liv i huden din.

Makeup: Bruk en foundation som stemmer med din egen hudfarge, det vil jevne huden din. Når du er litt redd for å bruke for mye makeup, så synes jeg du skal satse på øynene i tillegg til foundation og pudder.

Markér øyebrynene med en grå øyebrynsskygge etter de har blitt nappet i en fin fasong. Bruk en brun øyeskygge kun på lokket, en brun eyeliner langs vippekanten, maskara, rouge under kinnbena (for å smale inn ansiktet) og en lipgloss uten så mye farge, kun for å friske opp.

Dette vil fremheve ansiktet ditt, og du vil ikke se ut som et malerskrin. Men det som er viktig og huske på, er at det er utrolig lite av produkter som skal til for å gjøre det hele delikat.

Hår: Det er stilig med glatt hår, men få det klippet i en frisyre som er tilpasset håret ditt. Få en kvikkere frisyre som understreker den du er. Dessuten finnes det mange bra pleie- og stylingprodukter for fint og glatt hår. Lykke til!

Helge Borgen
makeupekspert
helge@kk.no

Gunn vil ta tak i øyebrynene, og lære seg mer om sminke.
Gunn vil ta tak i øyebrynene, og lære seg mer om sminke. Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer