Sminke

Lær deg å brunsote øynene!

Alle kler looken, og den kan brukes til både hverdag og fest.

DEN PERFEKTE ØYESMINKEN: Slik brunsoter du øynene. Foto: All Over Press
DEN PERFEKTE ØYESMINKEN: Slik brunsoter du øynene. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Det er ikke uten grunn at brunsotede øyne aldri går av moten. Og også i høste preger denne trenden motebildet.

– Trenden som kler alle! kaller Tone Vid Skipá sminketrenden. Hun er makeupartist og skjønnhetsjournalist i magasinutgaven av KK.

– Bruntoner oppfattes som «snillere» enn sotinger i grått og sort, og brun er også enklere å duse ut i en fin overgang mot huden, forklarer makeupartist Ingrid Presttun Eide, daglig leder på makeupskolen Art Complextion

(Saken fortsatter under bildet.)


LES OGSÅ: Smink øynene yngre

Burberry Foto: All Over Press
Burberry Foto: All Over Press Vis mer

Det er vanskelig å gjøre feil

– Brunsotede øyne er kledelig for de fleste, og ulike bruntoner, for eksempel gullbrun kan blandes inn for er mykt og harmonisk uttrykk, sier hun.– Du kan til og med brunsote øynene som dagmakeup, bare duse litt mer enn hva du gjør til kvelds. Det er også vanskelig å gjøre feil hvis du er flink til å legge på litt av gangen, forteller Skipá.

Og det er nettopp der nøkkelen ligger: Legg alltid bare litt farge først. Dus så godt og påfør mer farge før du duser igjen. Gjenta dette til du har den intensiteten og fargen du ønsker.

For en enda mer festklar vri, kan du gjøre som Presttun Eide foreslår:

– Godt mettet kajal på våtkanten vil stramme opp looken og gi mer styrke til blikket for dem som ønsker en mer intens variant.

I tillegg til å være anvendelig i seg selv, er den brunsotede looken veldig lett å kombinere med andre farger, og du kan fint gå for en mer markert rouge sammen med denne looken. Eller du kan leke med mer spenstige leppefarger.

– Her kan du veldig hvilken farge på leppene du vil ha – alt etter hva du liker og dagshumøret, sier Skipá.

LES OGSÅ: Leppestifttrikset som gjør underverker

Slik gjør du det

Trinn 1: Start gjerne med en primer, så får du fargen til å sitte hele dagen. Legg en øyeskygge i en varm, gyllen brunfarge på øyelokket, helt opp til globelinjen.

Trinn 2: Bruk en mørkere bronsebrun skygge til å definere globallinjen fra ytre hjørne og inn mot midten. Bruk en mellomstor øyeskyggekost og små sirkelbevegelser for å få til dette.

TIPS: Det er enklere å se hvor du skal legge skyggen i globalen hvis du har speilet litt nedenfor øyet, lener hodet litt bakover og ser ned i speilet mens du legger skyggen.

Trinn 3: Men en liten, tett øyeskyggekost, legg en mørk brun eller svart øyeskygge langs ytre del av øvre vippekant og dytt den inn i øyevipperota. Denne skyggen skal bare dekke omtrent halvparten inn på øyet og bli gradvis tynnere og dusere inn mot midten. Det skal se ut som en veldig utduset eyeliner. Gjør det samme også langs nedre vippekant, og pass på at du duser den godt omtrent midt under øyet.

Trinn 4: Påfør raust med mascara og definer øyebrynene litt med en farge som er litt lysere enn dine egne bryn for en fin finish.

Se flere bilder her:


LES OGSÅ: Se yngre ut med sminke

Flere av høstens trender

 • Slik legger du høstsminken
 • Nå skal eyelineren være blå
 • Fire måter å bruke trendfargen på
 • Slik bruker du mørk leppestift
 • Her er høstens hotteste farger
 • Den franske manikyren har fått en ny vri
 • FRA DAG TIL KVELD: Brunsotede øyne er kanskje den aller mest anvendelige av høstens sminketrender. Ikke bare kler den alle, men den passer like godt til hverdag som til fest. Foto: All Over Press
  FRA DAG TIL KVELD: Brunsotede øyne er kanskje den aller mest anvendelige av høstens sminketrender. Ikke bare kler den alle, men den passer like godt til hverdag som til fest. Foto: All Over Press Vis mer
  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer