Leder

Langsomhetens paradis

«Det jeg alltid drømmer om når våren kommer, er noen uker i langsomhetens paradis.»

Publisert
Sist oppdatert
Det var en tid da det å reise til de greske øyene ikke var «interessant» nok. Jo lengre reiser, jo bedre. Jo mer eksotisk, jo riktigere. Helst dit ingen andre hadde vært, og så spektakulært som mulig. Jeg har aldri helt skjønt at en ferie må være så interessant og så tettpakket med opplevelser. Det jeg alltid drømmer om når våren kommer, er noen uker i langsomhetens paradis. Gjerne en gresk øy.

De hvitkalkede husene, eslene, olivenlundene, de svarte konene, hav og sand, vennlige sjeler. Kanskje et glass vin på terrassen i den blå timen, mens vi ser ut over havet. Minst mulig skal skje. Helst ingenting.

Hellas har mange vakre øyer. I ukens papirutgave av KK går turen til Kefalonia, med sin dramatiske natur, glassklare vann og bedagelige liv. Dit får jeg lyst til å dra. Ta morgenbad i de turkise bølgene, tusle barbeint langs stranden. Kanskje ta med noe fine skjell til å pynte frokostbordet med. Og så litt kaffe, en enkel baguett, ost, solmodne tomater …

Det litt enkle livet. Nedtonet og uten stress. Motsvaret til effektivitetsjaget og maset vi har i hverdagen. Jeg tror egentlig mange kvinner i tidsklemma drømmer seg litt bort akkurat nå. Når våren kommer kan vi liksom tillate oss å slippe mer løs.

Noe som alltid hører med i slaraffenlivet, er pocketbøkene, de tåler både saltvann og solkrem og er lette å bære med overalt. Ingenting er som å sitte under et tre med en god historie. På listen over vårens pocketbøker, har jeg funnet fram Marisha Pessis «Utvalgte emner i katastrofefysikk», som både er en kjærlighetshistorie, et klassisk «who-dunnit»-mysterium og en hyllest til filmen og verdenslitteraturen. Og så kanskje Ingar Sletten Kolloens «Den fjerde engelen», som nå er kommet i pocket; en burlesk og politisk roman full av galskap og overraskende humor. Eller noen av bestselgerne til forfatterne vi presenterer i ukens bladutgave av KK. Unni Lindell og Anne B. Ragde gjør seg på reise.

Om den greske øya i år bare blir med drømmen, går det an å lese bøkene på terrassen også. Se hagebalkongene i ukens bladutgave av KK og få inspirasjon til lesekroken.

Bente E. Engesland
sjefredaktør
bente.engesland@kk.no

KKs sjefredaktør Bente E. Engesland,
KKs sjefredaktør Bente E. Engesland, Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer