Hud & Hår

Legg en sprek makeup

Når kroppen forandres, må man også få ny stil.

Publisert
Sist oppdatert
Spørsmål: Jeg ønsker hjelp til å finne en litt mer spennende og lettstelt frisyre fordi jeg trener en del, i tillegg til mer sprek make-up, og ikke minst stil. Har gått ned 30 kilo det siste året, så jeg føler jeg trenger en fornyelse da jeg på en måte har fått en ny kropp.

Jeg vasker ansiktet med mild såpe morgen og kveld (kombinert sminkefjerner og vask). Bruker kun maskara og skygge for å fremheve øyebryn og øynene til daglig. Håret vaskes med mild sjampo nesten daglig, og styles ikke så ofte, men har det mye oppsatt. Bruker en del hårføner på det om vinteren.

Svar: Makeup: Bruk en lett foundation som vil jevne huden din. Har du en fet hud, kan du godt bruke en som inneholder pudder.

Brynene dine er fine, kanskje kunne de vært en smule tynnere? Ikke helt lett å si. Markér dem litt så de blir en tanke mørkere, bruk grått.

Når det gjelder fargevalg, så er du fin i varme nyanser. En dus burgunderfarge hadde vært flott til dine øyne. Legg den i globalbuen og trekk litt oppover, det gir flott dybde i øynene dine. Bruk også en sort eyeliner og sort maskara.

Legg litt brunt i underkant av undervippene. Burgunderskyggen ville gjort øynene dine røde hvis du legger den på undersiden, og det er ikke kledelig. Legg en varm (svakt brun) rouge/pudder under kinnbena, det vil smale inn ansiktet ditt. Ønsker du litt friskhet på kinnbena legger du en friskere rouge her, men ikke på eplekinnene.

Du kan også legge litt av den brune under haken din, da jukser du bort litt av haken. Pass da på å duse ut, slik at det ikke blir noen markerte kanter. Det er for øvrig generelt viktig å duse ut alt av skygger, slik at makeupen blir ren og delikat.

Friske, varme lepper er bra for deg, men vær obs på at de ikke blir for mørke. Grønt og brunt er også flotte farger på øyeskyggen til deg. Lykke til!

Hår: Du kan godt beholde lengde på håret, men klipp det mer opp og skråklipp det på sidene. Du kan kanskje få deg en liten lugg, det vil lette uttrykket ditt veldig og vil ikke gjøre håret så tungt. Ansiktet vil komme mer frem. Ikke klipp det rett av, men i ulike lengder i endene.

Når det gjelder hårfargen din, synes jeg den kan være litt dypere. Kanskje noen sjatteringer i noen lyse nyanser også, det ville gjort mye, særlig nå som du allerede har blitt så ny. Men uansett er det viktig at du er flink til å style håret — investér litt tid i det, vi ser alle litt tvilsomme ut når vi våkner om morgenen ( i hvert fall nesten alle)!

Helge Borgen
makeupekspert
helge@kk.no

Hege har trent seg ny, og vil ha hjelp til å forandre frisyren.
Hege har trent seg ny, og vil ha hjelp til å forandre frisyren. Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer