Marc Jacobs

Lei av å ikke finne store nok klær?

Endelig designer Marc Jacobs for større kvinner.

Supermodellen Crystal Renn viser fram en vinrød kjole fra Mark Fast. Foto: All Over PressAll Over Press
Supermodellen Crystal Renn viser fram en vinrød kjole fra Mark Fast. Foto: All Over PressAll Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Marc Jacobs gjør det mange kvinner har drømt om og sårt savnet. Han skal nemlig lage en ny kleslinje klær for kvinner som bruker mer enn størrelse 14 (L) og oppover.

Ifølge Daily Mail avslørte stjernedesignerens partner, Robert Duffy, de gode nyhetene på Twitter sist uke.

Kolleksjonen vil være tilgjengelig om cirka et års tid.

Les også: Lærer deg å sy 50-tallskjoler

CRYSTAL RENN: Pluss-modellen har gjort det stort i motebransjen. Hun spås en stor og gyllen framtid som supermodell. Foto: All Over Press
CRYSTAL RENN: Pluss-modellen har gjort det stort i motebransjen. Hun spås en stor og gyllen framtid som supermodell. Foto: All Over Press Vis mer

25 prosen bruker XXL

Mye tyder på at dette er et lurt valg, for markedet for store størrelser har faktisk aldri vært større enn det er nå.

I løpet av de siste fem årene har markedet nemlig økt med 45 prosent, så her er det definitivt penger å hente.

En ny undersøkelse viser også at 25 prosent av alle verdens kvinner bruker størrelse 18, som tilsvarer en størrelse XXL, eller mer.

Nylig ble det avslørt at mer enn seks millioner britiske kvinner bruker størrelse 18 i klær, og at gjennomsnittstørrelsen er 12 (M) og deretter fulgt av størrelse 14 (L).

Les også: Ikke alle kler dette

Former er hot

Foreløpig er Marc Jacobs blant de første store, internasjonale motehuset som vil lage klær for store kvinner. Tidligere har han kun solgt klær fra størrelse 6 (XXS) til 14 (L).

I vår hyllet han kvinnelige former i Louis Vuittons høst- og vinterkolleksjon, noe han fikk mye ros for. Det er nemlig mange år siden pupper og lår har vært en del av motebildet. Flere mener også at den populære tv-serien «Mad Men» er en av årsakene til at kvinnelige former har blitt populært igjen.

Motehuset Prada og designeren Mark Fast slo også et slag for pupper og lår da de viste fram sine kleskolleksjoner. Fast fikk mye oppmerksomhet da han brukte pluss-modeller under London Fashion Week. Flere av disse modellene brukte størrelse 12 og 14.

HØSTENS FORMFULLE TRENDERBlant annet brukte Mark Fast supermodellen Crystal Renn, som har størrelse 16 (XL) i klær.

Les også: Slik får du Mad Men-stilen

Renn har blant annet blitt avbildet i amerikanske, tyske, franske og italienske Vogue, og har gitt ut selvbiografien «Hungry», hvor hun tar et oppgjør med dagens kroppsideal.

Renn slet lenge med spiseforstyrrelser, og har gått fra å være en amerikansk størrelse 0 til en størrelse 12. Det var først da hun gikk opp i vekt at hun gjorde suksess som modell, noe som også har ført til en revolusjon innen motebransjen.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer