øyne

Lekre, sotede øyne

Det er slettes ikke vanskelig å lage sotede øyne. Men du bør satse på redskapen.

Publisert
Sist oppdatert
Spørsmål: Jeg trenger noen råd om hvordan jeg skal legge en fin og lekker øyesminke til en tur på byen og til fest. Jeg kunne kanskje tenke meg litt dramatiske øyne som fremhever det beste ved øynene mine, også er jeg litt usikker på hvordan man sorter øynene på en pen måte. Jeg er også litt usikker på hvilke farger som er fine, jeg bruker som regel litt svart-grå og en som går i en litt lilla tone. Camilla (18)Svar: Det som er stikkordet for å få flott øyemakeup, er gode pensler. Og ikke bare én. Bruk pensler med naturhår ettersom de gir best resultat. De er dyrest, men de varer også svært lenge om du behandler dem bra. Bruk en pensel til å legge den lyse baseskyggen med. Penselen skal være litt myk. Du kan også bruke den når du skal duse og blende skyggene. Så bruker du en pensel til selve lokket hvis du skal ha lokket mørkt, og en annen pensel som er tynnere og smalere om du skal jobbe inn en mørk farge i globalbuen. Du trenger en pensel til eyelineren, og en skråkuttet pensel til å legge skygge langs undervippene. Til øyebrynene bruker man en skråkuttet pensel, og en børste til vippene. Det er mange pensler, som du skjønner - men noe av poenget med å bruke flere pensler er at fargene og skyggene blir renere ettersom man bruker nesten en pensel per farge. Dessuten varierer størrelsen på området rundt øyet hvor du skal jobbe, og hva slags effekt du ønsker å oppnå.For å legge en lekker, og mer dramatisk øyemakeup kan du for eksempel legge hele lokket mørkt - gjerne sort. Du kan enten velge å ha den mørke skyggen kun på lokket, eller du kan trekke den med deg over globalbuen og duse den opp og utover til den forsvinner ut og smelter sammen med den lyse basen du først la. Legg den samme skyggen langs undervippene, så markerer du med en tynn, sort eyeliner lang overvippene - legg den helt inn i øyekroken og i ytterkant litt oppover.Det er viktig at du er flink til å blende skyggene i hverandre og dermed får øyemakeupen ren og delikat. Det er da det gjelder å ha riktige, rene og gode pensler! For å få sotede øyne brker du samme teknikk. Sotede øyne er ikke alltid så komplisert som mange skal ha det til. Denne teknikken kan du bruke med alle slags farger.Fargemessig bør du kunne kle de varme fargene så vel som de mørke. På leppene bør du nok allikevel ikke ha for kalde farger. Du kan med andre ord bruke farger som har både gule og blå undertoner. Du kan rett og slett leke deg i fargepaletten og matche makeup med antrekkene. Skal du være klassisk, bør du holde deg til de brune, sorte og grå fargene - nøytrale farger. Lykke til! LES OGSÅ:
 • Øyne som glitrer
 • Slik sminker du øynene store
 • ABC i øyemakeup
 • Finn riktig makeupfarge
 • Fremhev øynene
 • henne.no: Slik får du sotede øyne
 • Helges videoguide: Hverdagsmakeup trinn for trinn
 • Helges videoguide: Festmakeup trinn for trinn
 • Makeupguiden: Glamorøst 80-tall
 • Makeupguiden: Sexy og elegant
 • Makeupguiden: Naturlig søt
 • Makeupguiden: Sprudlende frisk
 • Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer