Påske

Lenge leve bypåsken

Høyfjellet kan dere ha for dere selv.

Publisert
Sist oppdatert
- Skal du noe sted i påsken, eller?

Jeg har mamma på tråden, og aner et vagt anstrøk av håp i stemmen hennes: skal yngstedatteren muligens avlegge gamle trakter et besøk i forbindelse med den gule høytiden? Svaret kommer faretruende kontant:

- Nei, virkelig ikke.

Det er ikke fordi jeg ikke liker mamma'n min, eller fordi noen dager i mindre urbane strøk ikke står på ønskelista. Det er fordi Oslo aldri er så deilig som i påsken. Jeg setter ikke mine ben utenfor bygrensa hvis jeg ikke må.

I påsken er byen slik jeg skulle ønske den alltid var: velsignet stressfri, hyggelig og imøtekommende. Til tross for at det visstnok bare er noe sånt som 10% av befolkningen som drar til fjells i påsken, virker byen nesten litt folketom. (Min teori er at det er bare de aller mest irriterende menneskene som drar sin vei, hvilket i seg selv er et argument for å ikke dra dit de befinner seg.) De resterende menneskene ser ut til å tro at alt er stengt, så de må holde seg hjemme. Men det er bare butikkene som er stengt, folkens - fine kafeer og restauranter og puber er åpne, og personlig synes jeg ikke påskesola kan bli bedre enn når jeg nyter den med en dobbel latte i hånden. Mmm.

Jeg elsker påsken. Påsken kommer på det tidspunktet da jeg har aller mest behov for fri. Byfri. Jeg vil gå rundt i sola og smile, stikke på kafé og ta en kaffe, treffe venner jeg ikke har hatt tid til å treffe siden før jul, sove lenge, vaske balkongen og gjøre den klar for vår, høre på trikken som suser forbi når jeg ligger med åpent vindu, sjekke tilstanden i Frognerparken og generelt få være i fred. Hvilket bare er mulig i byen når det er påske. Elskede påsken.

For all del; jeg forstår at det finnes friskuser som vil oppsøke snøen og grave seg ned ved hytteveggen i tide. At after-ski og kakao og appelsin/Kvikk Lunsj-pause er topp, og at sol og snø og blå himmel er en nydelig kombinasjon for både øyne og helse. Jeg er ikke uenig (bortsett fra i det med skigreiene) - men jeg vil bare ikke oppleve det i påsken.

I påsken vil jeg bare oppleve stadig varmere asfaltfortau og noen av årets første utekaffer, mens byen er slik byen alltid burde være.

God påske!

Lill Kristin Syversen
helse- og livsstilsjournalist
lks@kk.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer