Kk-ekspertene

Lettstelt frisyre og makeup

Publisert
Sist oppdatert
Spørsmål: Vil gjerne vite hvordan jeg skal få en litt glattere, mattere og finere hud. Jeg skal farge håret mitt tilbake til min naturlige hårfarge så jeg slipper å farge det på nytt og på nytt igjen, så det hadde vært fint om dere kanskje kunne vise meg hvordan jeg bedre kan ta vare på det uten at det blir så slitt og livløst. Finne en lett håndterlig og fin frisyre. Har (som dere ser på bildet) en liten gutt på snart 7 mndr, så det blir ikke så mye tid til frisyrestell. Så noen tips takker jeg gjerne ja til. Så er det denne sminken. Om jeg bruker noe, går det gjerne i maskara! Jeg elsker mote, og følger godt med, men når det gjelder meg selv, går det ikke helt i boks! Hadde satt stor pris på litt hjelp!

Jeg har dessverre ingen spesielle rutiner, rett og slett fordi jeg har ikke peiling på hva jeg skal gjøre! Jeg fjerner sminken med spenol og vasker ansiktet med vann (kanskje litt gammeldags). Når det gjelder håret så vasker jeg det bare med shampoo og balsam. Farger det rødt hjemme og drar til frisøren kanskje 1-2 ganger i året om jeg har råd. Så litt slitt blir det ja.
Angelica (20)

Svar: Skjønner at du har mye å henge fingrene i som har et lite barn, men ikke glem deg selv. Det er så utrolig viktig å se litt fresh ut, ikke minst for seg selv, men også å gjøre seg litt spennende for den man deler livet sitt med. Og det er ikke alltid det trenger ta så alt for lang tid med noen enkle knep.

Du er jo ei kjempeflott jente, men nå så du litt kjedelig ut, synes jeg. Her må vi gjøre noe!

Håret: Klipp masssse av det, altfor kjedelig å la det flott håret henge der i en strikk og godt slikket bakover. Du kan godt ha litt lengde, men klipp det vanvittig mye opp, få mer liv i det. Klipp lugg og opp på sidene, men ikke for mye volum på sidene (da virker ansiktet ditt smalere). Klipp det så mye at du så vidt får en strikk i det. Bruk heller penger på en jevnlig klipp enn å farge det, hvis du må prioritere. Nå skal du jo slutte å farge det likevel, så kan du jo heller bruke pengene på klipp istedenfor.

Jeg er enig i at du skal slutte å farge håret ditt rødt. Farg det heller i din naturfarge, klassisk og fint. Sats heller på fasongen. Det er ganske enkelt å få tilbake din naturfarge (så sant det ikke er hennafarge), bestill en time hos en god frisør. Det er ikke rart du får et slitt og livløst hår når du aldri klipper det eller tar noen form for kurer etc. Kjøp gode pleieprodukter hos din frisør, de er mye bedre enn de du får på supern. Dessuten er de mer konsentrert, og derfor trenger du ikke så mye hver gang som av billigflaskene. En annen ting; unn deg regelmessig frisørbesøk for å få litt tid for deg selv også, dette er viktig!

Hudpleie: Kast Spenolen, fy-fy! Anskaff deg en god rensekrem for ansikt og en for øyne. Du trenger også en ansiktslotion, en god fuktighetskrem, en øyekrem og peelingkrem. Det er veldig viktig at alt skal være tilpasset din hudtype! Jeg skal love deg at du vil få en enda flottere hud! Vær flink til å rense huden din. Rens i hvert fall hver kveld, også selv om du ikke har sminke på. En annen ting som er utrolig viktig for huden er fuktighet. Selv om huden er fet trenger den masse fukt, men det som er viktig, er at man bruker produkter som er tilpasset sin hudtype!

Makeup: Når du har lite med tid, så bruk et pudder som også er en foundation. Denne kan du påføre lett med en stor kost og børste inn i ansiktet. Den matter ned og dekker bittelitt. Ønsker du å bruke noe som dekker mer, kan du velge en foundation som inneholder pudder — så sant huden din ikke er for tørr. Denne vil dekke enda mer. Har man dårlig tid, så er det noe som er viktigere en andre ting, konsentrer deg om: Huden, maskara, eyeliner, rouge og lepper. Da har du fått et flott, spennende ansikt som er litt mer markert og har glød. Når du skal legge en rouge, legg den i underkant av kinnbena, da smaler du inn ansiktet. Ikke velg en som er for rød, men som heller litt over i det brune. Brynene dine ser veldig fine ut. Kanskje du skal velge kalde farger fremfor de varme, de som har en blå undertone. Lykke til!

Helge Borgen
makeupekspert
helge@kk.no

Angelica ønsker tips om hår og makeup.
Angelica ønsker tips om hår og makeup. Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer