Helse & Livsstil

Livet i gave

Etter å ha operert bort begge puppene, våget Anne Merethe Markussen (36) for første gang i livet å tro at hun en gang skal bli gammel. Se hva hun svarte i nettmøtet torsdag 5. oktober.

Publisert
Sist oppdatert

LES OGSÅ:
 • Anne Merethe fjernet brystene for å forebygge kreft - still spørsmål til henne i nettmøtet
 • Slik undersøker du brystene dine
 • Leder: Puppene eller livet
 • Blogg: Det skjer ikke meg

 • - Da jeg fikk tilbud om å fjerne brystene, var det som å få livet servert på et sølvfat. Jeg kan bli gammel. Nå har jeg en like fair sjanse som alle andre. Anne Merethes øyne stråler. Vennene sier noe har skjedd med henne etter operasjonen. Hun har fått en annen ro, en annen trygghet, en helt annen livsglede.

  Anne Merethe har BRCA1-genfeilen som gjør at hun har opp mot 85 prosent risiko for å utvikle brystkreft og 40-60 prosent risiko for å få kreft i eggstokkene. Om ett års tid skal hun også fjerne eggstokkene.

  - Jeg gjør det for å redde livet. Oldemor døde tidlig av brystkreft, mormor av eggstokk- kreft da hun var 47, mor fikk brystkreft da hun var 39 og døde av eggstokk-kreft da hun var 50. Jeg har alltid tenkt at livet etter 39 vil bli tøft for meg også.

  Anne Merethe var ikke gammel da hun spurte moren om kreft var arvelig. Vissheten om at kvinnene i slekten får kreft, gjorde blant annet at hun bestandig har sett det å få barn etter fylte 30 som utenkelig.

  - Det ville ikke være forsvarlig, sier Anne Merethe, som har en sønn på 18 år. Høsten 1999 tok hun gentesten. Da svaret kom, ble hun anbefalt å fjerne eggstokkene i 35-årsalderen. Hun går til kontroll av eggstokkene hvert halvår og mammografi én gang i året.

  - Det har vært tøft, men hvor tøft er jeg ikke blitt ordentlig klar over før etter operasjonen. Kreft har vært en stor del av hverdagen de siste sju årene. Da hun var 33 år, fikk hun tilbud om å operere bort brystene med påfølgende rekonstruksjon, som en av de første i Norge.

  - Å få den muligheten var bare helt fantastisk. De siste månedene før operasjonen var jeg spent, utålmodig, hadde masse spørsmål og var også stolt over beslutningen, sier Anne Merethe. Mer om hennes opplevelser med helsevesenet og kampen mot genene kan du lese i denne ukens KK.

  Nettmøtet er avsluttet. les hva Anne Merethe svarte.

  Nettmøtet er nå avsluttet.

  Følg med på kk.no for flere spennende nettmøter i tiden som kommer!

  hallo

  , innsendt av Merete
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0003.10.2006 / kTuesday. 15:51
  hei eg har tatt den gen prøven nå...mamma har den. eg er 25år..dette lurer eg på..har du laget nye bryster da? eller lever du uten? viss du har det. hva det vondt? Eg syns jo at eg ville sett rar ut uten bryster...men eg har fire barn og eg vil jo se dem vokse opp.
  Hei!Ja, jeg har nye bryster,silikon, og jeg er absolutt fornøyd med de:-)Det er klart det har medført litt smerter, men det betyr så lite i sammenhengen.Det er jo forskjellige måter å lage nye bryster på, enten med proteser, eller med eget vev fra magen eller ryggen.Hva som er best for den enkelte er noe lege og pasient finner ut i fellesskap. Jeg forstår det sånn at du venter på resultatet ev denne gentesten, og jeg ønsker deg lykke til!hilsen anne:-)

  Hvordan ta valget?

  , innsendt av Maria
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0004.10.2006 / kWednesday. 08:46
  Jeg kommer fra en familie med ekstremt mye kreft på den ene siden. Det gjeøder b¨de brystkreft og andre former for kreft. Jeg er helt paralysert av skrekk for å få kreft selv, og derfor tør jeg ikke ta noen tester på forhånd av frykt for hva som kan skje. Dette lammer nesten hverdagen min, fordi jeg er sikker på at jeg aldri kommer til å bli over 40. Hvordan var det for deg i forkant av operasjonen og når du skulle ta den store avgjørelsen?
  Hei!Hvordan man forholder seg til slike ting som sykdom og arvelighet er veldig individuelt, og det er vanskelig. Det er også vanskelig å råde, men om meg selv kan jeg si; Jeg har vært en person som forventet å bli alvorlig syk og gjerne dø i ung alder, til idag å være en person som føler at hun har hele livet foran seg. Jeg er lykkelig, men det betyr ikke at det ikke har vært tøft, for det har det. Både for meg og mennesker rundt meg. Det har vært en lang prosess å komme her hvor jeg er idag men for meg har det vært verdt det. Om du ønsker finner du et innlegg jeg har skrevet i Athene, som nevnt ovenfor. www.athene.no , eller, www.ffb.no.Lykke til!Hilsen anne:-)

  Jeg vurderer brystfjernin

  , innsendt av Synnøve
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0004.10.2006 / kWednesday. 11:12
  Hei, jeg har også BRCA1 - genfeilen, og vurderer å fjerne brystene. Har du fjernet hele brystet, eller bare brystvevet? Fikk du velge? Tok det lang tid å bygge opp brystene igjen? Hvordan var tiden etter operasjonen? Hvor lenge hadde du smerter, har du ennå smerter? Hvordan har de laget de nye puppene dine? Mange spm... Jeg skal til konsultasjon hos kirurg snart, og tenker mye på dette.Takk for at du gjør dette!
  Hei!Ja, det var mange spørsmål, men jeg skal svare så godt jeg kan.Jeg har hatt hudbevarende kirurgi. Det vil si at jeg har fjernet alt brystvevet, samt brystvortene, men det meste av huden er blitt bevart. Valgene blir tatt sammen med legen(e) som skal operere deg. Jeg fikk først inn saltvannsproteser som ble fylt opp gradvis for å forme vevet rundt. Etter fem mndr. fikk jeg mine permanente silikonproteser, som var det riktige valget for meg. Så,etter noen mndr. laget de nye brystvorter som senere ble tatovert med farge. Denne prosessen tok 10 mndr. fra begynnelse til slutt for meg. Det er klart jeg har hatt litt smerter, men jeg husker ikke det nå. Det betyr så lite i sammenhengen. Jeg har skrevet et innlegg i Athene som er foreningen for brystkreftoperertes medlemsblad. Du kan finne dette på nett: www.athene.no , eller www.ffb.no.Håper dette svarer noen av spørsmålene dine.Lykke til!hilsen anne:-)

  Hei Anne Merethe

  , innsendt av Siv Anita
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0004.10.2006 / kWednesday. 14:12
  Hei...Så kjekt og å se hvor godt du ser ut etter alt du har vært gjennom. Jeg pratet med deg på telefonen, etter å ha fått påvist samme genfeil som deg. Det var utrolig godt å få prate med deg som er i samme situasjon som meg. Du forsto meg på en måte som ingen andre gjorde.Du skal vite at du er en inspirator for andre som er i tvil om hva de skal gjøre. Kjempeflott at du med andre står frem og forteller om denne muligheten, som sikkert ikke alle er klar over. Jeg ser ikke bort ifra at jeg tar en telefon til deg før jeg skal inn å opereres om en liten stund....Lykke til videre!Stor klem Siv Anita
  Hei hei! Tusen takk for de fine ordene, det gjør godt!Og så kjekt å høre fra deg! Veldig glad for å høre at du skal inn å opereres snart, og jeg ser frem til å høre fra deg.Klem fra anne:-)

  Mammografi

  , innsendt av Rødtone
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0005.10.2006 / kThursday. 09:02
  Hei. Jeg leste om deg i KK. Hva synes du om at yngre kvinner ikke får tilbud om mammografi? Burde ikke alderen senkes med ihvertfall 10 år når stadig flere unge kvinner får brystkreft? Ellers gratulerer med et modig valg, stå på!
  Tusen takk!Alderen burde nok absolutt vært senket når det gjelder mammografi. Dette er noe jeg tror er fokuset i forbindelse med "Rosa Sløyfe" aksjonen nå på lørdag.hilsen anne:-)

  Spørsmål

  , innsendt av KP
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0005.10.2006 / kThursday. 09:17
  Jeg lurer på, vet du om man trenger å ta gentest hvis det ikke er historikk for brystkreft i slekten? Ingen i min familie har hatt det, men jeg er redd likevel.
  Hei!For å få ta en gentest for arvelig brystkreft må det være familiehistorie. Dette er godt forklart i kk denne uken.Om du er engstelig kunne det være en ide å få pratet om dette med noen du stoler på. Lykke til!hilsen anne:-)

  Rekonstruksjon

  , innsendt av Nitte
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0005.10.2006 / kThursday. 09:21
  Hei! Synes det er utrolig flott med dette nettmøtet. Mitt spørsmål er; jeg leser at du har hatt rekonstruksjon av brystene. Hvordan var dette? Føles det som "dine" bryster likevel? Eller er det helt annerledes enn å ha de brystene du hadde før?
  Hei! Selve den prosessen fra brystene mine ble fjernet til hele rekonstruksjonen var fullført tok 10 mndr. og det tror jeg har vært bra, for man trenger jo tid til å fordøye tingene. Det vil aldri bli som de brystene jeg hadde, men det er en utrolig god erstatning med tanke på alternativet.hilsen anne :-)

  Hvorfor?

  , innsendt av Lille My
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0005.10.2006 / kThursday. 10:16
  Hei Anne Merethe. Dette var sterkt å lese. Var du noensinne i tvil om at du ville ta gentest? Jeg har lest om mennesker som velger å ikke teste seg, selv om det er sannsynlig at de har genet. Vurderte du noen gang om det ville være bedre å leve uten å vite om du hadde genet?
  Det er et interressant spørsmål. Men jeg må innrømme at jeg ikke var i tvil om at jeg ville teste meg når muligheten dukket opp. For meg har det vært bedre å vite. Det har vært så mange krefttilfeller i min familie at jeg visste det jo på en måte likevel. Og jeg hsr ikke angret. hilsen anne:-)

  Barn

  , innsendt av Tobarnsmor
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0005.10.2006 / kThursday. 10:19
  Jeg lurte på om du har barn eller ikke og om du eventuelt har vagt bort barn bevisst på grunn av kreftfaren nå spom du skal fjerne eggstokkene.
  Hei!Jeg har ett barn som jeg fikk da jeg var ganske ung. Det har aldri vært aktuelt for meg å velge bort barn, men jeg ville ha dem før jeg var 30 år i tilfelle jeg ble syk i ung alder. Hilsen Anne :-)

  Smerte?

  , innsendt av Trine Lise
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0005.10.2006 / kThursday. 10:21
  Hvor lang tid brukte du på å ta avgjørelsen om å fjerne brystene? De er jo noe av det mest personlige for en kvinne og det skal enormt mot til å gjøre det frivillig. Har du noen gang hatt kvaler i forkant om det var det rette, eller har det utelukkende vært en lettelse?
  Når jeg fikk tilbudet om å fjerne brystene hadde jeg allerede visst om genfeilen i noen år, så da jeg fikk den muligheten startet jeg prosessen med å få det gjort umiddelbart. Jeg har ikke angret, men jeg synes ventetiden før den første operasjonen var lang. En tid med masse spørsmål, men jeg vurderte aldri ikke å gjøre det.hilsen anne _.)

  Helsespørsmål

  , innsendt av Yndrende
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0005.10.2006 / kThursday. 10:23
  Du ser utrolig frisk og kjekke ut. Hvordan var "bivirkningen" for deg når du hadde operert deg uten at du hadde kreft i kroppen? Bortsett fra overgangsperiden etter operasjonen, har du hatt noen skader?
  Takk for det. Det er klart det har vært litt smerter, men utover det har jeg ikke hatt noen komplikasjoner eller skader. Hormonelt skjer der ikke noe ved fjerning av bryst.Hilsen Anne:-)

  Test

  , innsendt av Karianne P.
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0005.10.2006 / kThursday. 10:57
  Hei :) Jeg lurte på, hvor fikk du tatt den testen? kan alle leger gjøre det hvis man ber om det? Gratulerer med et modig valg!
  Tusen takk!om du har mistanke om at det er en mulighet at du har en slik genfeil er det viktig at du tar dette opp med legen din. Jeg tror ikke alle kan ta en slik test uten at det er grunn til å mistenke arvelig faktor, men dette står det mer om i kk denne uken.hilsen anne:-)

  Andre former

  , innsendt av
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0005.10.2006 / kThursday. 11:02
  Er du noensinne redd for å få andre kreftformer? Er det slik at denne genfeilen bare gjelder bryst- og livmorkreft, eller gjør det også at man er mer utsatt for andre typer kreft?
  Den genfeilen jeg har gir høy risiko for bryst- og eggstokkreft. Når det gjelder alle andre kreftformer er jeg som alle andre. Jeg er ikke mer eller mindre redd enn normalt for annen sykdom enn det som er vanlig, tror jeg. Jeg er bare glad for at jeg ikke vet hva fremtiden bringer i så måte:-)hilsen anne:-)

  Trygt

  , innsendt av Solrun
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0005.10.2006 / kThursday. 11:03
  Heisann! Fjerner man hele risikoen når brystene blir rekonstruert etter fjerningen? Er det ikke igjen noe av det opprinnelige brystvevet? Jeg mener å ha hørt noe sånt i en dokumentar en gang, men det kan jo være foreldet informasjon.
  Hei!Idag har jeg ca 10% risiko for å utvikle brystkreft, som er en "normal" risiko. Man kan aldri være sikker på om man har fått bort absolutt alle cellene. hilsen anne:-)

  Kvinnelighet

  , innsendt av Tipsy
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0005.10.2006 / kThursday. 11:06
  Min tante fjernet den ene brystet for mange år siden etter at det ble oppdaget kreft. Hun har vært frisk siden, men sier ofte at hun sliter med å føle seg helt kvinnelig med bare ett bryst. Var du noensinne redd for å miste følelsen av femininitet, selv om du skulle få rekontruksjon? Det er flere kvinner i min familie som har hatt brystkreft, og jeg frykter at det skal skje meg også. Vurderer å be legen min om gentest, men jeg vet ikke helt om jeg er klar for å høre resultatet...
  Hei!Det er klart det har tatt tid å venne seg til de nye puppene, men jeg føler meg veldig kvinnelig. Og jeg er stolt. Når man vurderer å genteste seg når det er mistanke om arvelighet i familien, går man først til veiledningssamtaler hos en genetisk veileder. Denne personen vil ikke la deg ta testen før du er klar for det, og om du ikke blir klar er det også ok. Det er ikke et valg du trenger å ta før du vet mer om hva du går til. Hvordan du kan gå frem står fint forklart i kk.Lykke til!hilsen anne:-)

  Hva skjer

  , innsendt av Lurer på mye
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0005.10.2006 / kThursday. 11:08
  Hva skjer egentlig under en rekonstruksjon av brystene? Må man fjerne brystvortene også, eller bare den indre vevet? Kjennes rekonstruerte bryster annerledes unn enn f.eks. bryster med silikoninnlegg?Takk for at du stiller opp og svarer oss som lurer :)
  Hei!Jeg har fjernet alt brystvev og brystvortene, men dette med brystvorter vurderes nok i hvert enkelt tilfelle. Jeg har aldri kjent på "vanlige" silikonpupper, men det er jo silikon jeg har. Og jeg må si de er mykere enn jeg trodde:-)hilsen anne:-)

  Hvordan er arveligheten

  , innsendt av Litt nervøs
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0005.10.2006 / kThursday. 11:17
  Jeg har enda flere enn deg som har vært kreftrammet i familien, men det har vært andre typer enn brystkreft og rammet menn først og fremst. Min far, bestefar, oldefar og onkel. Kan brystkreft ha noen sammenheng mwed andre kreftformer? Kjenner jeg ble ganske engstelig nå. Hvordan går man frem for å få tatt en gentest slik som du gjorde?
  Hei!Jeg forstår at dette kan være skremmende.I kk denne uken står det godt forklart hvordan man kan gå frem for å finne ut om man er arvelig disponert, og for hvilken krefttyper dette gjelder. Men det hadde uansett vært en god ide å ta dette opp med fastlegen din sånn at du kan få bedre svar. Lykke til:-)hilsen anne:-)

  Forebygge

  , innsendt av Caroline
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0005.10.2006 / kThursday. 11:27
  Hallo! Synes dte var veldig flott å lese om deg og de andre damene i KK denne uka. Dere er så modige! det jeg lurer på, er om du vet om det finnes noe spesielt man kan gjøre med tanke på livsstil hvis han skal forebygge brystkreft. Jeg er nok ikke arvelig disponert, men dette er jo en risiko vi alle er utsatt for, og jeg vil gjerne gjøre den så liten som mulig...
  Hei!Jeg er litt usikker på dette med forebygging av brystkreft spesielt, men som for alle helsespørsmål er det uansett lurt å spise og leve noenlunde sunt. Videre tror jeg det er en god ide å sjekke brystene selv regelmessig. Dette skal gjøres rett etter menstruasjon. Hvis du kjenner brystene dine godt vil du også lettere oppdage en evt forandring.hilsen anne:-)

  arveledd

  , innsendt av Usikker
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0005.10.2006 / kThursday. 11:31
  Farmoren min hadde brystkreft og døde av det for mange år siden. hennes søster har også hatt brystkreft, men overlevde etter fjerning av begge brystene. Kan jeg være arvelig disponert fra dem? Altså - kan jeg ha fått genet fra min far? vet du noe om det?
  Hei!En BRCA1 genfeil kan arves uavhengig av kjønn. Det vil si at en far som er bærer av denne genfeilen kan føre den videre til sine barn på lik linje med en mor.Fremgangsmåte for dette står godt forklart i kk. Lykke til!hilsen anne:-)

  Penger

  , innsendt av Mille
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0005.10.2006 / kThursday. 11:33
  Kort spørsmål: Dekker helsevesenet utgiftene til sånne operasjoner, eller må man betale det selv?
  Hei!Hvis man har påvist en BRCA1 genfeil, har alle rett til å bli operert. Vi har også fritt sykehusvalg i Norge, slik at man faktisk har noe man skulle sagt når det gjelder hvor man ønsker å la seg operere.hilsen anne:-)

  Andre typer

  , innsendt av PPT
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0005.10.2006 / kThursday. 11:39
  Finbnes det andre kreftformer man kan ta gentest for? Det er ikke brystkreft i familien min, men mange slektninger har hatt andre former for kreft...
  Hei!Det må jeg si jeg er litt usikker på, så det beste du da kan gjøre er å snakke med fastlegen din om dette. Lykke til!hilsen anne:-)

  Gentesting

  , innsendt av Arne
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0005.10.2006 / kThursday. 12:04
  Vet du om den gentesten bare kan tas av kvinner, eller også av menn? Jeg har arvelig kreft i familien, kan det tyde på.Hilsen mann
  Hei!Ettersom dette er arv som er uavhengig av kjønn kan også menn genteste seg. Fregangsmåte står godt forklart i kk denne uken.Lykke til!Hilsen anne:-)

  Oppfølging fra sykehuset

  , innsendt av Kathrine
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0005.10.2006 / kThursday. 12:04
  Hvilken oppfølging fikk du fra sykepersonlaet underveis io prosessen? Var det noen som rådet deg direkte til å fjerne bryster og livmor, eller var det noe du kom på selv?
  Hei!De valgene jeg har tatt har vært i samarbeid med min genetiske veileder ved Haukeland Sykehus. Hun har vært en fantastisk støtte hele tiden. For BRCA1 genfeil er det brystene og eggstokken som er utsatt , ikke livmoren. Jeg ble operert ved Radiumhospitalet, og personalet der har vært fantastisk, både ved innleggelse og vedrørende oppfølging.hilsen anne :-)

  Er det noen aldersgrense?

  , innsendt av Marianne
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0005.10.2006 / kThursday. 12:06
  Jeg er en jente på 17 år og lurte på om det er noen aldersgrense for å få lov til å ta testen og å operere seg?
  Hei!Dette med å teste seg for arvelige sykdommer er jo en svært alvorlig sak, så derfor er man nødt å være myndig.hilsen anne:-)

  Brystvorter

  , innsendt av Undrer
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0005.10.2006 / kThursday. 12:22
  Hei!Jeg står ovenfor valget med å teste om jeg har arvet genfeilen. I den forbindelse lurer jeg på hva som ligger til grunn for vurderingen om brystvorten også skal fjernes.
  Hei!Når jeg operert bort brystene i januar 2005 anbefalte legen meg å gjøre dette. Men, det er nok litt forskjellige prosedyrer på de forskjellige sykehusene hvor de utfører disse oprasjonene. Jeg tror at de idag heller mer mot å bevare brystvorten, uten at jeg skal si det med for stor sikkerhet.Lykke til!hilsen anne:-)

  Kvinner og menn

  , innsendt av NN
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0005.10.2006 / kThursday. 12:37
  Kjenner du noen andre som har gjort det samme vanskelige valget som deg, og vet du om noen menn har gjort det samme noen gang, feks ved testikkelkreft?
  Hei!Jeg har snakket endel med andre kvinner i tilsvarende situasjon som meg, men jeg har ikke kjennskap til dette med testikkelkreft dessverre.hilsen anne:-)

  Prognoser

  , innsendt av
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0005.10.2006 / kThursday. 12:41
  Fikk du noen prognose før du valgte å fjerne brystene? Altså om det var så og så mange prosents risiko for at du også skulle få kreft? Pg er det bare en i hvert slektsledd som har hatt kreft i din familie og bare kvinner?
  Hei!Når man har en slik genfeil har man opp mot 85% risiko for å utvikle brystkreft, og 40-60% risiko for eggstokkreft. Jeg er litt usikker på antallet syke i min familie, men det har nok vært mer enn en i hvert ledd.hilsen anne:-)

  Rekonstruksjon

  , innsendt av Silje
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0005.10.2006 / kThursday. 12:42
  Hvor mye måtte du fjerne? Måtte du fjerne masse vev i området rundt brustene (under armen osv), eller bare selve brystet?
  Hei!Jeg har ikke fjernet annet enn brystvev.hilsen anne:-)

  Kreft og helse

  , innsendt av Sara
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0005.10.2006 / kThursday. 12:44
  Er det andre fellesnevnere i sykdomsbildet mellom de som har fått kreft i din familie? Finnes det noen forskning på det som du vet? For eksempel om det er flest som er korte, høye, tynne, tykke, lever på spesielt kosthold eller i spesielle områder som har vært eksponert for stråling eller lignende?
  Hei!Nei, jeg vet ikke om andre fellesnevnere. Arvelig kreft er etter det jeg vet uavhengig av livsstil. Men, opprinnelsen til disse genfeilene stammer tilbake til Svartedauden på 1300-tallet.hilsen anne:-)

  Det store valget

  , innsendt av Mathias
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0005.10.2006 / kThursday. 12:46
  Min kone er i samme situasjon som du var. Hun har fem kvinner i nær familie som har mistet livet i kreft gjennom flere generasjoner. For henne er det så vondt at hun ikek orket å skrive inn til deg, men hun er full av beundring og er imponert over motet ditt. Hvordan får du støtte i forbindelse med en lik prosess du har hatt. Får man oppfølging på det psykiske planet?
  Tusen takk!Hvis din kone sliter så voldsomt vil jeg anbefale at dere starter en form for prosess så snart som mulig. Når man går gjennom slike store psykiske og fysiske påkjenninger som dette er, får man tilbud om psykologhjelp.For å starte en prosess må dere enten ta kontakt med fastlege, eller direkte til Avdeling for medisinsk genetikk i den helseregionen dere tilhører. Som nevnt tidligere har jeg skrevet et innlegg i Athene dere kan finne på nettet.Lykke til!Klem fra anne:-)


  Livet i gave
  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer