Urinveisinfeksjon

Lukter urinen din rart?

Her er de vanligste årsakene til endringer i lukt og farge.

TA EN TITT FØR DU TØRKER: Er det rosa, gult, oransj eller blankt? Lukter det asparges, eller har du UVI? Urin kan fortelle litt av hvert. Foto: Thinkstock.com
TA EN TITT FØR DU TØRKER: Er det rosa, gult, oransj eller blankt? Lukter det asparges, eller har du UVI? Urin kan fortelle litt av hvert. Foto: Thinkstock.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er ikke akkurat som å lese fremtiden i teblader og kaffegrut, men urinen din kan faktisk fortelle ganske mye om deg.

Du får raskt en indikasjon på om du har drukket nok vann, øl og kaffe ut i fra frekvensen på doturene dine, men hva mer kan «dråpene» fortelle deg om helse og vaner? Masse, skriver Shape.com.

Ifølge R. Mark Ellerkmann ved Weinberg-senteret for kvinnehelse og medisin i Baltimore, kan både lukt, farge og hyppighet indikere helseproblemer og store livsendringer.

KK.no har tidligere skrevet om hva du skal se etter når du har gått «ordentlig» på do. Her er fem ting tisset ditt kan fortelle deg:

1. Du er gravid!

Grunnen til at vi tisser på pinner, er at kort tid etter unnfangelse kan man måle hCG-nivået i urinet. Det er et glykoproteinhormon som blir produsert i morkaken, og som blir skilt ut i urinen hos gravide kvinner. Hormonet blir populært kalt «graviditetshormonet».

– De vanlige svangerskapstestene baserer seg på økt nivå av hCG, sier doktor Ellerkmann.

Er hCGet høyt - da er det altså ting på gang. Noen kvinner merker også at urinet lukter annerledes og er sterkere enn vanlig, til og med før de vet at de er gravide.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer