Helse & Livsstil

Lykkelig alene

«Min erfaring er at jeg har det bedre som singel enn som kjæreste.»

Publisert
Sist oppdatert
Spørsmål: Jeg har akkurat rundet 30. Jeg har aldri vært i noe langvarig forhold, men har møtt en del menn uten at det har utviklet seg til noe mer. Jeg har etter hvert sett et mønster hos menn jeg har møtt.

Det er menn som enten vil ha litt uforpliktende moro, eller slike som ikke klarer å gi noe tilbake fordi de har mer enn nok med seg selv. Når jeg så gjør mine behov kjent, ender det med at de trekker seg. Jeg har spurt meg selv hva jeg gjør feil og om jeg krever for mye.

Min erfaring er at jeg har det bedre som singel enn som kjæreste. Jeg er blitt såret en rekke ganger, men har likevel tenkt at det også må finnes en mann for meg. Den siste tiden har jeg tenkt en del på framtiden og funnet ut at en tilværelse som singel virker mer og mer forlokkende. Jeg ser ikke så mørkt på en slik framtid.

Jeg elsker å reise, og har mange planer for dette framover. Jeg har en rekke interesser som jeg også ønsker å reise til utlandet for å fordype meg i. Min biologiske klokke har ikke begynt å tikke ennå, men jeg kan godt tenke meg barn.

En tilværelse som alenemor er sikkert hard, men det skremmer meg ikke. Jeg er glad for at single nå kan adoptere, og ser det som en løsning for meg. Jeg er opptatt av selvrealisering, å få mest mulig ut av det livet. Jeg får mye ut av min tilværelse som singel, jeg sitter ikke og venter på at noen skal dukke opp.

Det som bekymrer meg mest, er at jeg føler meg så alene med disse tankene. Andre single jenter på min alder er jo stadig på jakt. Er det unormalt å tenke seg en framtid slik som jeg gjør? Jeg føler at vi lever i en verden der vellykkethet blir målt i hvor stor leilighet du har, om partneren din er kjekk og pen, og om du har eller snart vil få kul på magen. Her vil jo jeg komme til kort.

Jeg føler meg på ingen måte ensom. Jeg er en populær venninne og har et godt forhold til familien min. Kanskje noen mennesker ikke er skapt for å være i parforhold? Er det godtatt i dag at man ønsker en alternativ livsstil som ikke innebærer hus, mann og barn?
Heidi

Svar: Jeg har ingen bred erfaring i å møte kvinner som så klart uttaler at de ønsker å leve som single. Men jeg har møtt mange fornøyde single kvinner. De fleste har nok hatt et ønske om å finne en partner. Du virker som en meget moden ung dame som har tenkt grundig gjennom livet og vet hva du ønsker deg.

Du kan trygt gi blaffen i hva andre måtte synes eller mene, du har all rett til å gjøre ditt eget valg. En del vil nok stille seg litt forbauset til ditt valg, mens andre vil ha full forståelse. Du har et sosialt nettverk og en familie, og du trenger ikke en partner for å føle deg verdsatt og trygg. Du har en spennende framtid, der du kommer til å realisere planene du har.

Når dette er sagt, skal du ikke se bort fra at livet kan ta en annen retning enn du planlegger. Det kan jo hende du møter en moden partner en dag, en som faller for deg og som du faller for. I så fall håper jeg at du ikke er så fast bestemt på singeltilværelsen at du ikke tar imot muligheten. For det kan ikke benektes at et virkelig godt parforhold kan tilføre livet gleder du per i dag ikke savner.

Du kan få oppleve en nærhet og intimitet til et annet menneske som virkelig føles som en gave. Du får en støtte som kjennes som en utrolig trygghet. Det er fantastisk hyggelig å spise frokost med et menneske, som du holder mer av enn noen andre i verden. Du har ikke truffet en som gir deg det du lengter etter.

Enig med deg, da er singeltilværelsen å foretrekke. Du har frihet til å gjøre det du vil, og det er jo kjempeflott. Kanskje er denne friheten viktigere for deg enn å oppleve et godt parforhold. Lever man sammen med en annen, må man jo oftest gi avkall på noen av sine egne ønsker og interesser. Jeg tror du får et morsomt og spennende liv uansett hva du velger.

Du har en fin innstilling, ressurser og mange muligheter. Ikke bry deg om hva andre måtte mene. Det er ofte de som velger utradisjonelt som får det mest interessant her i livet.

Åsa Rytter Evensen
Samlivsrådgiver
asa@kk.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer