Trening

Mage som buler

Det gjelder å stabilisere magemusklene.

Publisert
Sist oppdatert
Spørsmål: Etter jeg fødte barn har magen min forandret seg veldig. Før hadde jeg stram mage med litt synlige magemuskler. Nå er jeg lettere enn før, men magen er blitt annerledes. Bare jeg spiser litt, ser det ut som om jeg er gravid i 5 mnd, magen buler liksom ut. Jeg trener mageøvelser, men ser ingen bedring. Har hørt at magemusklene ikke alltid kommer på plass der de var før etter at man har født, er dette tilfelle? Eller har du noen råd? Er et år siden fødselen.

Svar: Jeg synes at du skal begynne med trening som pilates eller MageRygg - moderne magetrening som handler om å bevisstgjøre og lære opp se stabiliserende magemusklene. Om det er slik at du ikke har overflødig fett på magen må det jo være muskelkorsettet under som ikke er funksjonelt.

Det du skriver om at magemusklene ikke helt kommer på plass der de var er nok en misforståelse. Magemusklene fortsetter å være på samme sted. Det som kan skje er at de rette musklene midt foran på magen separeres under graviditeten, de er normalt «limt» sammen med bindevev, men kan altså gå helt eller delvis fra hverandre. De går sammen igjen i løpet av en periode etter fødselen, hos noen kan det ta ganske lang tid.

Om du opplever at noe er helt forandret og ikke synes at det hjelper med moderne magetrening synes jeg du skal spørre en lege om det.

Jill Jahrmann
treningsekspert
jill@kk.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer