Hud & Hår

Makeup for allergikere

Hvilke produkter kan man bruke på ekstremt sensitiv hud?

Publisert
Sist oppdatert
Spørsmål: Jeg vil ha litt hjelp med sminke og fargevalg. For det meste sminker jeg meg ikke, men om jeg har god tid på morgenen bruker jeg øyeskygge og kajal. Ellers liker jeg å sminke meg til fest, men siden jeg ikke har vanen inne kan jeg trenge litt tips. Dessuten lurer jeg på om du vet om noen produkter som passer meg som har fet hud og er allergisk. Jeg renser huden og bruker fuktighetskrem og øyekrem, men det er ikke lett å finne noe jeg verken får utslett eller kviser av. Er lei av å prøve meg frem, og dyrt blir det også. Karina (25)Svar: Et merke som jeg vil anbefale deg, er Babor, denne serien er fantastisk, og har produkter til en hver hudtype, prøv disse. Fås kjøpt i enkelte hudpleiesalonger. Bestill deg en konsultasjonstime der, og du vil få god hjelp! Når det gjelder makeupen din, så har du et vakkert ansikt. Du er ganske mørk, og tåler litt mer enn de lyseste av oss. Og du må bruke varme farger! Du har store fine øyne, med god plass til øyeskygge, men de kan være en utfordring, for det kan fort se «skittent» ut hvis man ikke vet hvor skyggen skal sitte. Farger du fint kan velge av øyenskygger er: alle brunnyanser, kobber, bronse, grønt, plomme, sandfarger — gule undertoner er viktig. Den safe måten å legge øyeskyggen for deg er: Først den lyse over hele øyelokkpartiet, så den mørke på hele eller halve lokket — eller kun i en c-form, det vil gi deg dybde i øyet. Ønsker du mer løft på øyet, så er det den utfordrende og skumle måten å legge skyggen på: Først den lyse over hele som en baseskygge, deretter den mørke fargen som du legger i globalbuen. Dra den godt oppover øyebena i og med du har god plass her og vil ha løft samtidig som du får dybde, må du trekke den oppover litt ekstra. Her blir utfordringen å få duset skyggene skikkelig i hverandre, slik at det går ton i ton. Blir ikke dette gjort skikkelig ser det skittent ut. Bruk en sort eyeliner langs overvippene og litt i underkant også. Sort maskara, og bruk litt ekstra tid for å få jobbet opp vippene. Brynene dine er veldig fine. Bruk en varm rouge som du legger som en skygge under kinnbena dine, det vil smale inn ansiktet ditt. Bruk varme farger på leppene dine. Finn en foundation som har en gul undertone og som stemmer ellers i tonen i forhold til huden din. Kanskje du skal velge en som inneholder pudder, den matter ned litt ekstra, og jevner hakket bedre enn de uten. Bruk også en liten touch pudder. Vær flink til å jobbe produktet godt ut i ansiktet for å få den rene og delikate looken, og bruk lite av produktene. Når det gjelder valg av makeupmerker som øynene dine ikke reagerer på, så kan du jo teste ut mineralmakeup — ID for eksempel, eller andre typer. Apotekprodukter er forresten ikke alltid det beste, nei, selv om man skulle tro det. Lykke til.Helge Borgenmakeupeksperthelge@kk.no

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer