Hud & Hår

Makeup for fet hud

Publisert
Sist oppdatert
Spørsmål: Jeg ønsker hjelp til uren hud, samt finne sminke som passer til fet hud og mine farger. Få hjelp til å finne en frisyre som passer til meg og som håret vil fungere med min hårtype, og gir et inntrykk av at jeg er så gammel som jeg er ...

Til daglig vasker ansiktet med vann, og bruker våtservietter for å fjerne sminke om kvelden.
Solbjørg (24)

Svar: Makeup: Når det gjelder makeup for en uren hud, så er poenget å finne en foundation som passer fet hud og som dekker bittelitt mer. Det kan da være ok å velge en foundation som inneholder pudder. Den vil dekke litt mer, samtidig som den matter ned huden din.

Det som er viktig når du skal finne fargen, er at fargen smelter inn i huden — ikke for lys eller for mørk. Når det gjelder hvilke farger du kler, så er det ikke så enkelt å bedømme ut ifra bildet. Men antar du vil kle varme farger, altså farger som har en gul undertone.

Frisyre: Her er det heller ikke så enkelt å se utifra bildet, og det samme gjelder din hårstruktur. Hvis du føler du vil se litt mer voksen ut, så det ikke så mange forandringer du trenger å gjøre. Et tips kan være å droppe de struttende tjafsene bak. Behold det rene som du har i fronten. Du kler godt det klassiske og rene. Fargen ser også fin ut, men du kan kanskje ha den litt varmere. Lykke til!

Helge Borgen
makeupekspert
helge@kk.no

Solbjørg vil ha hjelp med sminke til fet hud, samt frisyretips.
Solbjørg vil ha hjelp med sminke til fet hud, samt frisyretips. Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer