Kk-ekspertene

Makeup til bruden

Less is more.

Publisert
Sist oppdatertHelge Borgen er vår faste makeupekspert. Han er tidligere norgesmester i styling og ordner makeup, hud og hår på kjendiseliten.
Grethe skal gifte seg, og trenger gode tips til brudemakeupen.
Grethe skal gifte seg, og trenger gode tips til brudemakeupen. Vis mer

Har du spørsmål til ham, kan du sende en e-post til helge@kk.no

OBS! Du må også sende med et bilde av deg selv for at Helge skal kunne gi personlige råd.
Spørsmål: Jeg ønsker makeuptips ettersom jeg skal gifte meg i sommer. Til daglig bruker jeg svært lite og ingenting. Av og til bruker jeg fuktighetskrem og vaselin på leppene når de blir tørre.

Grethe (29)

Svar:
Grattis, så spennende! Når det gjelder brudemakeup, så synes jeg det viktigste er at bruden er til å kjenne igjen. Det er ikke snakk om å ned dynge seg med makeup, for da å tro at man da får et best mulig resultat. Egentlig så synes jeg man skal legge nesten en hverdagsmakeup i en flottere utgave.

Når jeg ser på bildet av deg, synes jeg du skal finne en foundation som passer til hudtonen din. Siden du ikke er vant til å bruke makeup, bør du finne en som er veldig lett - slik at du ikke føler deg veldig sminket. Om du har røde felt i ansiktet, kan du gå lett over med en concealer for å få jevnet dem ut. Det kan også være lurt i forbindelse med fotograferingen. Bruk et lett, transparent pudder over for å matte ned huden din. Pudderet vil også holde bedre på makeupen.

Når det gjelder øyemakeupen, synes jeg det viktigste er brynene. Marker de mye mer enn hva som er gjort på bildet. Få frem formen og løftet på dem! Da får du et langt flottere uttrykk i ansiktet. Bruk en grå øyebrynsskygge og legg den på med en veldig tynn pensel. Når du skal legge øyeskygge bør du bruke lite, og matte skygger. Matte, fordi du har store øyne med god plass fra øyet til brynet. Hvis du legger masse skimmer på her vil de synes enda mer, og det blir som to skinnende flater. Det er ikke pent, og heller ikke i forhold til at du vanligvis ikke bruker øyemakeup.

Legg en matt, lys skygge over hele partiet, og velg en varm, dus, brun skygge som du legger fra globalbuen og oppover øyebenet - trekk den utover og dus meget godt ut i overgangene.

Ved å gjøre det på denne måten lager du dybde i øyet og får et lite avbrekk på den store øyeflaten din. Legg en svært tynn, brun eyeliner langs vipperøttene på overlokket og en brun, dus skygge langs undervippene - til cirka halvveis inn på øyet. Bruk en brun eller sort maskara. Når det gjelder rougen er det mulig at du har nok farge i kinnene dine fra før, selv etter du har lagt på foundation. Om du derimot ønsker mer glød i ansiktet, kan du legge en dus rouge i underkant av kinnbena, som vil smale inn ansiktet ditt.

Leppene trenger du ikke markere så veldig. De er store og flotte, og de vil virke større jo mer gloss du legger på. Å legge en matt, dus og varm leppestift tror jeg vil gjøre susen.

Har du tenkt på å få profesjonell hjelp til makeupen på denne store dagen? Det er absolutt verdt å tenke på. Da får du det riktig gjort, og slipper å tenke på dét midt oppi en ellers stressende dag. Dessuten er det deilig og avslappende ...

Det viktigste i hverdagen er å bytte ut vaselinen med en mer pleiende leppekrem, og å være nøye med den daglige egenpleien av huden din. Lykke til på din store dag!

Helge Borgen
makeupekspert
helge@kk.no

LES OGSÅ:
 • Helges videoguide: Hverdagsmakeup trinn for trinn
 • Helges videoguide: Festmakeup trinn for trinn
 • Makeupguiden: Glamorøst 80-tall
 • Makeupguiden: Sexy og elegant
 • Makeupguiden: Naturlig søt
 • Makeupguiden: Sprudlende frisk
 • Makeup til bruden
  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer