Helse & Livsstil

Mammadalt

Hva gjør du når han har et sykelig forhold til mor?

Publisert
Sist oppdatert
Spørsmål: Samboeren min gjennom fem år har det jeg mener er et nesten sykelig nært forhold til moren sin. Hun ringer ham minst en gang hver dag og han gjør alle ærender for henne selv om hun er fersk pensjonist og er sprek og kjører selv.

Hun har veldig god råd, men gir aldri oss noe støtte økonomisk. Samboeren min har en søster som bor 100 meter unna moren, vi bor noen kilometer unna, men det er alltid han som må stille, enten det er for å kjøpe en liter melk eller male stueveggene til svigermor får utenlandsbesøk.

Hun er alltid blid mot meg, nesten påfallende blid, men vi har ingenting å snakke om og det går meg fullstendig på nervene at mannen som betyr alt for meg alltid setter moren sin høyere enn meg.
Svigerdatter

Svar: Jeg har også tidligere svart på svigermorspørsmål på KK.no så du kan jo ta en titt på det svaret. Slik du beskriver det høres det ut som at mannen din har et tettere forhold til moren sin en det som er vanlig for voksne menn.

Oftest er dette vanskelig for begge partnere i ett forhold. Når det problematiseres føler mannen seg ofte dratt mellom sin egen kjæreste og moren, og slik blir det konflikter av.

Det er jo en grunn til at svigermor er så knyttet til sønnen sin som hun er. Samboeren din fyller noen behov i hennes liv hun ikke får dekket andre steder. Det er en utfordring for deg å diskutere dette med mannen din uten at han får dårlig samvittighet alle veier.

Hvordan kan dere være kreative for å finne løsninger hvor situasjonen kan endres uten å koste noen alt for mye? Hvilke kompromisser kan inngås? Kan søsteren trekkes inn i denne diskusjonen og overta noe av brorens funksjoner, er svigermor ensom og trenger noen organiserte aktiviteter eller å involvere seg mer i nettverket sitt?

Forstår mannen din at hans prioritering av moren gjør at du føler deg tilsidesatt, og trenger du å endre holdning til noe av hans involvering i moren sin? Når dere har en felles forståelse av hva dette handler om vil det være lettere for dere å snakke med svigermor på en fornuftig måte.

Det er jo heller ikke sikkert at hun forstår hva hennes avhengighet av sønnen medfører for deres forhold.

Ønsker dere lykke til!

Stéphane Vildalen
Sex- og kjærlighetsekspert
stephane@kk.no

Stephane Vildalen er vår sex- og kjærlighetsekspert på kk.no. Send inn dine spørsmål henne.
Stephane Vildalen er vår sex- og kjærlighetsekspert på kk.no. Send inn dine spørsmål henne. Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer