Trening

Mat og drikke under trening

Publisert
Sist oppdatert
Spørsmål: Er det bedre å drikke en sportsdrikk enn vann når jeg trener? Og hva med sportsbars, trenger jeg det? Og når bør jeg i så fall spise den? Før, under eller etter treningen?
Hanne

Svar: Under treningsøkter som varer i mindre enn én time, trenger man ikke annet enn vann, med mindre det er mange timer siden du spiste sist. Da kan det være fornuftig å drikke litt sportsdrikke under oppvarmingen, og litt med jevne mellomrom underveis.

Om treningsøkten varer i mer enn 60 minutter, er det smart å innta sportsdrikke i små slurker fra cirka 40-50 minutter ut i treningen.

Etter treningen bør du få i deg et lett måltid bestående av karbohydrater og proteiner. Det bør skje innen én time, for å få best mulig effekt av treningen.

Mange synes det blir mye styr å ta med seg en brødskive eller en yoghurt på treningen, og da kan en sportsbar eller en smoothie med proteiner være en god løsning. Det er altså ikke nødvendig med sportsbars om det finnes vanlig mat du kan spise.

Jill Jahrmann
treningsekspert
jill@kk.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer