Trening

Maten som gir maks effekt

Slik spiser du for å få fullt utbytte av treningen.

Maten som gir maks effekt
Publisert
Sist oppdatert
Spørsmål: Jeg vil gjerne stramme opp litt her og der og øke kondisen. Jeg har begynt å gå, trene styrke og sykle og har planer om å begynne å svømme. Men det store spørsmålet er egentlig:
Hva bør jeg spise for å få mest mulig ut av treningen og oppnå gode resultater? Hvordan bør jeg legge opp kostholdet, hva bør jeg spise, og hva bør jeg holde meg unna?
Klar for forandring

 • Eksperten svarte om treningsmat
 • Trening gjør deg mettere

 • Svar: Du har jammen satt inn høygiret på treningsfronten. Fint at du velger så allsidige aktiviteter!

  Når det gjelder hva du skal spise, råder jeg deg til å følge de vanlige kostholdsrådene. Spis 4–6 ganger per dag (3–4 timer mellom hvert måltid), spis variert og velg fra alle matvaregrupper. Spis nok, ikke for lite og ikke for mye. Spis rikelig med fisk, frukt og grønnsaker, velg grove brød og kornblandinger, velg magre kjøtt- og meieriprodukter.
 • Festlig fettforbrenning

 • Spis gjerne én til to timer før en treningsøkt, fyll godt på med vann/væske underveis. Spis igjen en times tid etter at du har trent. Ha gjerne en frukt klar til rett etter trening.

  Jeanette Roede
  kostholdsekspert
  jeanette@kk.no

  Jeanette Roede er KKs kostholdsekspert. Hun er utdannet fysioterapeut og leder Grete Roede AS.Har du spørsmål til henne, kan du sende en e-post til jeanette@kk.no. Foto: Grete Roede AS
  Jeanette Roede er KKs kostholdsekspert. Hun er utdannet fysioterapeut og leder Grete Roede AS.Har du spørsmål til henne, kan du sende en e-post til jeanette@kk.no. Foto: Grete Roede AS Vis mer
  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer