Trening

Maten som gir maks effekt

Slik spiser du for å få fullt utbytte av treningen.

Maten som gir maks effekt
Publisert
Sist oppdatert
Spørsmål: Jeg vil gjerne stramme opp litt her og der og øke kondisen. Jeg har begynt å gå, trene styrke og sykle og har planer om å begynne å svømme. Men det store spørsmålet er egentlig: Hva bør jeg spise for å få mest mulig ut av treningen og oppnå gode resultater? Hvordan bør jeg legge opp kostholdet, hva bør jeg spise, og hva bør jeg holde meg unna?Klar for forandring
 • Eksperten svarte om treningsmat
 • Trening gjør deg mettere
 • Svar: Du har jammen satt inn høygiret på treningsfronten. Fint at du velger så allsidige aktiviteter!Når det gjelder hva du skal spise, råder jeg deg til å følge de vanlige kostholdsrådene. Spis 4–6 ganger per dag (3–4 timer mellom hvert måltid), spis variert og velg fra alle matvaregrupper. Spis nok, ikke for lite og ikke for mye. Spis rikelig med fisk, frukt og grønnsaker, velg grove brød og kornblandinger, velg magre kjøtt- og meieriprodukter.
 • Festlig fettforbrenning
 • Spis gjerne én til to timer før en treningsøkt, fyll godt på med vann/væske underveis. Spis igjen en times tid etter at du har trent. Ha gjerne en frukt klar til rett etter trening.Jeanette Roedekostholdsekspertjeanette@kk.no

  Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer