Helse & Livsstil

Matintoleranse

Når utvalget av mat blir begrenset, gjelder det å finne nye løsninger.

Publisert
Sist oppdatert
Spørsmål: For et par måneder siden fikk jeg vite at jeg har utviklet intoleranse mot hvete, rug, kumelk og soya. Jeg er nå på en streng diett hvor jeg skal unngå disse matvarene. Jeg pleier å ha med mat hjemmefra til lunsj på jobben, men syns det er blitt vanskelig å finne noe som er magert, godt og praktisk. Så langt har jeg kommet på kyllingsalat og tomatsuppe laget fra bunnen av med magre kjøttboller i (omtrent alle prefabrikerte varer inneholder jo minst en av de matvarene jeg skal holde meg borte fra). Har du noen andre lunsjforslag? Takknemlig for svar!
Frk. Intolerant

Svar: Mulighetene for hva du kan spise blir betydelig innskrenket, og kreativiteten må øke. Det finnes heldigvis flere gode alternativer. Du kan lage pasta- eller nuddelsalat med pasta laget av ris eller rett og slett en rissalat, og her kan du putte oppi alt du tåler av kjøtt, fisk og grønnsaker, bønner og linser.

En deilig omelett med skinke, sopp, purre osv. er også et godt forslag. Supper laget på grønnsaker som du kjører i stavmikser er kjempegodt, superraskt og enkelt. Det kan tas med kaldt og varmes opp hvis du har anledning til det, eller ta det med på termos. Det er lettere å lage middag uten disse ingrediensene, så en god ide er å lage litt for mye og heller ha med seg restene til en deilig lunsj til dagen etter.

Du må nok innse at du må bruke litt mer tid på matplanlegging og laging, men er det nødvendigvis av det onde?

Lykke til og kos deg med den gode maten du kan spise.

Jeanette Roede
Kostholdsekspert
jeanette@kk.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer