Frk. Intolerant
Svar: Mulighetene for hva du kan spise blir betydelig innskrenket, og kreativiteten må øke. Det finnes heldigvis flere gode alternativer. Du kan lage pasta- eller nuddelsalat med pasta laget av ris eller rett og slett en rissalat, og her kan du putte oppi alt du tåler av kjøtt, fisk og grønnsaker, bønner og linser.
En deilig omelett med skinke, sopp, purre osv. er også et godt forslag. Supper laget på grønnsaker som du kjører i stavmikser er kjempegodt, superraskt og enkelt. Det kan tas med kaldt og varmes opp hvis du har anledning til det, eller ta det med på termos. Det er lettere å lage middag uten disse ingrediensene, så en god ide er å lage litt for mye og heller ha med seg restene til en deilig lunsj til dagen etter.
Du må nok innse at du må bruke litt mer tid på matplanlegging og laging, men er det nødvendigvis av det onde?
Lykke til og kos deg med den gode maten du kan spise.
Jeanette Roede
Kostholdsekspert
jeanette@kk.no