Helse & Livsstil

Menn og komplekser

Også menn har kroppsbekymringer.

Publisert
Sist oppdatert
Spørsmål: Er det normalt at tissen er litt skjev? Jeg er en gutt på 16 som har tenkt mye på dette, synes tissen min peker litt mye til venstre.
Gutt 16

Svar: I boken «Penisatlas» (2004) skriver Pirelli Benestad og medarbeidere følgende: «Blant landemerkene på mannens kropp står penis i særstilling. Penis er mannens lykke og er stadig til bekreftelse, befrielse og berikelse for sin eier. Tidvis er den også til bekymring. Den kan være lunefull og vanskelig å begripe, der den stikker fram midt på kroppen, tilgjengelig for egne og andres hender (s 9)».

Et vanlig spørsmål fra gutter og menn i alle aldre, er om den ser normal ut. Peniser kommer i forskjellige former, størrelser, farger og retninger. Noen peker til høyre, andre til venstre og noen er rette.

Noen peniser er i varierende grad krokete og i sjeldne tilfeller et problem som må opereres fordi den da ikke fungerer som den skal. Ved ereksjon peker noen rett opp, mens andre henger mer ned.

Alt dette er helt normalt. De fleste peniser er mellom 13 til 18 cm lange målt fra oversiden i stående tilstand. Det kan være stor forskjell på penis i slapp og stiv tilstand.

Håper du ble litt klokere. Ta en kikk i nevnte Penisatlas så kan du se eksempler på en rekke ulike varianter.

Stéphane Vildalen
Sex- og kjærlighetsekspert
stephane@kk.no

Stephane Vildalen er vår sex- og kjærlighetsekspert på kk.no. Send inn dine spørsmål henne.
Stephane Vildalen er vår sex- og kjærlighetsekspert på kk.no. Send inn dine spørsmål henne. Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer