Rynkekrem

Merket du bør se etter på kremkrukka

Les dette før du handler rynkekrem.

SE ETTER UVA-TEGNET: Under får du vite hvorfor. På bildet ser du No7 Lift & Luminate, som er blant kremene som har UVA-beskyttelse i tillegg til solfaktor 15. Kremen koster 279 kroner (50 ml/Boots Apotek). Foto: Per Ervland
SE ETTER UVA-TEGNET: Under får du vite hvorfor. På bildet ser du No7 Lift & Luminate, som er blant kremene som har UVA-beskyttelse i tillegg til solfaktor 15. Kremen koster 279 kroner (50 ml/Boots Apotek). Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Alle vet at UV-stråler er noe du bør beskytte deg mot, men har du fått med deg hva som egentlig er forskjellen mellom UVA og UVB?

UVA-strålene utgjør ca. 95% av den totale UV-strålingen vi utsettes for, og omgir oss hele året med varierende intensitet. På kort sikt kan UVA-strålingen resultere i pigmenterforandringer og soleksem. På lang sikt kan UVA-strålingen føre til fremskyndet aldring og hudkreft.

UVB-strålene er på sitt mest intense om sommeren. På kort sikt gjør UVB-strålene huden rød, varm og solbrent. På lang sikt kan UVB-strålene gjøre samme skader som UVA-strålene, og fremskynde hudens aldring og gi celleskader som kan utvikle seg til kreft.

LES OGSÅ: Serumet som holder rynkene unna

Derfor er det viktig med UVA-beskyttelse

 • Hvor tidlig og hvor mye huden eldes, avgjøres av gener, og og UV-stråling kan fremskynde denne prosessen eller forverre den.

 • Hudspesialister ansår at cirka 90 prosent av synlige aldringstegn i huden (som linjer, rynker og pigmentflekker) skyldes eksponering for UV-stråler.

  LES OGSÅ: Kremen som holder rynkene unna

 • Cirka 95 prosent UV-strålene du eksponeres for på en vanlig dag er UVA-stråler - og vinduer beskytter ikke mot dette. Du eksponeres for UVA-stråler hele året, og i motsetning til UVB-stråler hele året, og i motsetning til til UVB-stråler trenger de dypere ned i huden der de blant annet bidrar til å fremskynde hudens aldringsprosesser.

 • Svært god UVA-beskyttelse kan derfor forsinke synlige tegn til aldring i huden.

  (Kilder: Kreftforeningen, Boots Apotek)

 • Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer