Helse & Livsstil

Mistet lysten etter operasjon

«Men jeg, som tidligere elsket sex, følte ingen ting. Det var totalt dødt og det var ikke antydning til fuktighet i skjeden.»

Publisert
Sist oppdatert
Spørsmål: Jeg er en 43 år gammel kvinne som er gift og har voksne barn. Ekteskapet er lykkelig, vi er verdens beste venner. Jeg kunne aldri ha funnet en snillere og bedre ektemann enn han jeg har. Men jeg har et problem.

For noen år siden foretok jeg en kjønnsleppereduksjon ved en privat plastikkirurgisk klinikk. Før inngrepet hadde jeg to konsultasjoner ved klinikken. Jeg ble beroliget med at ingen ting ville bli endret følelsesmessig, men det viste seg å være helt feil i mitt tilfelle. Selve inngrepet gikk fint, ingen blødninger eller komplikasjoner av noe slag.

Jeg var enormt glad for resultatet, for kjønnsleppene mine var virkelig til hinder for meg på mange måter. De indre kjønnsleppene hang mange centimeter nedenfor de ytre og gnagde ved sport og bruk av trange klær. Jeg hadde store komplekser i intime situasjoner.

Ved etterkontrollen fem uker etter inngrepet fikk jeg klarsignal til sex, og mannen min jublet. Men jeg, som tidligere elsket sex, følte ingen ting. Det var totalt dødt og det var ikke antydning til fuktighet i skjeden. Jeg klarte ikke å oppnå orgasme, noe jeg aldri tidligere hadde hatt problemer med.

Jeg slo meg til ro med at jeg bare hadde gruet meg og var redd for at det skulle gjøre vondt, siden alle stingene ennå ikke hadde løsnet. Jeg klarte heller ikke å prate med mannen min om dette, og da ingen ting ble endret til det bedre etter uker og måneder følte jeg meg så lite kvinnelig at skammen tok overhånd og jeg fortalte ham aldri om dette. Til dags dato har jeg ikke gjort det. Vi som tidligere hadde sex nesten hver dag og ofte mange ganger om dagen har nå sex høyst en gang i uken, og da er det alltid han som tar initiativet.

Den totale mangelen på kåthet fra min side må han jo ha merket, men han har aldri en eneste gang klandret meg for det. Han har ikke lett for å snakke om følelser, så det kan være grunnen til at han aldri har nevnt det. Selv har jeg ingen problemer med å snakke om eller vise følelser, men her er det låst for meg.

Jeg har forsøkt både pornofilmer og blader for å se om det kan få «liv» i meg, så å si uten hell. Jeg er et ærlig menneske og må innrømme at jeg i den senere tid har røykt hasj noen få ganger før sex og har fått en helt utrolig tenning og flere lange og intense orgasmer under forspill og samleie. Men jeg vet jo at det er ulovlig, og jeg vil nødig gå rundt og føle meg som en kriminell.

Jeg tror at noen nerver ble skadet under inngrepet, og at dette fører til at det ikke strømmer nok blod til klitoris. Kan et slikt problem rettes opp igjen, eller finnes det et middel som kan øke lysten min?
Hilsen en som angrer

Svar: Jeg har sjekket etter i anatomibøker om fjerning av deler av de indre kjønnsleppene kan skade nerver til klitoris. For meg ser det ikke slik ut, for nervene til klitoris har et annet forløp. Siden du får en sterkere enn vanlig reaksjon i underlivet av hasj, virker det også lite sannsynlig at det har skjedd noe galt med nervene. Du kan lett finne ut om klitoris fremdeles er følsom ved å berøre deg selv. Hvis du kan kjenne at du tar på klitoris, og hvis det til og med kjennes godt, så er nervene til organet i orden.

Hvorfor du har fått en så alvorlig komplikasjon av inngrepet kan jeg dessverre ikke si. Jeg vil oppfordre deg til å undersøke følsomheten i de ytre kjønnsorganene dine gjennom berøring med en finger. Gå systematisk til verks, kjenn på innsiden av de ytre kjønnsleppene og på begge sider av de indre, berør klitoris og den ytre delen av skjeden. Den indre delen av skjeden har liten nerveforsyning og er derfor ikke særlig følsom.

Smør gjerne fingeren din inn med en glidekrem og gi deg god tid til denne «oppdagelsesreisen». Hvis du fremdeles plages av tørrhet under samleie kan en liten mengde glidekrem i skjeden være en god idé. Jeg råder deg til å slutte helt med hasj, det er kanskje lettere å bli hektet enn du kan tenke deg.

Og det er ikke særlig stas å måtte ty til ulovlige stoffer for å få tilbake den store opplevelsen. Kanskje kan et lite glass vin erstatte hasjen? Et langt forspill er heller ikke dumt. Jeg forstår at du sørger over din tapte lyst, og håper du finner igjen sexgleden.

Åsa Rytter Evensen
Samlivsrådgiver
asa@kk.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer