Trening

Morgentrøtt trening

Går morgenfugler lettere ned i vekt?

Publisert
Sist oppdatert
Spørsmål: 1. Man sier at morgenturer før frokost er så bra om man vil ned i vekt/fettprosent, hvor lenge og ofte må man gå minimum for å få noen effekt?2. Jeg hater morgenturer, ikke fordi det er så slitsomt, men fordi det er gørrkjedelig, i tillegg til at jeg blir utrolig kvalm og blir svimmel/får vondt i hodet. Er det noe annen trening som fungerer like brasom morgentur?3. Jeg kjører Gerilja Kardio på ergometersykkel 3-4 ganger i uken (tuuungt!) - er dette bra?Jeg leste nemlig dette nettopp:«Geriljakardio har nok effekt på fettforbrenningen, og kan være greit å gjennomføre et par ganger i uken. Det er imidlertid viktig å gjennomføre treningsøkter med lengre varighet og moderat til høy intensitet. Jo lengre du trener, jo mer bruker du av fettreservene i kroppen. Denne type trening (langkjør) tåler kroppen bedre, slik at du kan gjennomføre mer trening uten å slite deg totalt ut. »Er man nødt til å kjøre langkjøring i tilegg? UndrerenSvar: Dette var da en oversiktlig rekke med spørsmål!Det sies fra enkelte hold at forbrenningen er bedre om morgenen om du vil tape fett. Slik jeg ser det er denne eventuelle økte fettforbrenningen så minimal at den ikke har noe å si for resultatet i det hele tatt. Det viktigste når du skal røre på deg er at du trives og dermed orker å ta i. All annen kondisjonstrening kan altså fungere minst like bra for deg siden du tydeligvis ikke er noen morgenfugl. Velg former for kondisjonstrening der du virkelig får jobbet - rask gange/jogging, spinning, ankel, hard aerobic etc. 2-3 ganger i uken. I tillegg kan du gjerne komme deg ut på lengre turer som ikke er så intensive.Jeg har dessverre ikke oversikt over hva Geriljakardio er (men det høres skummelt hardt ut).Jill Jahrmanntreningsekspertjill@kk.no

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer