Helse & Livsstil

Muskler som forsvinner

Publisert
Sist oppdatert




Spøsmål: Er det riktig at muskelmasse blir gradvis borte etter fylte 30? Jeg er selv 41 år og trener rundt fire ganger per uke. Jeg jogger eller danser aerobic i en times tid, pluss at jeg går jevnlig på ski, sykler litt, padler kajakk og går raske turer. Har du noen treningstips som kan bygge opp mer muskelmasse?
Stine

Svar: Det stemmer at muskelmassen blir mindre med årene. Men oppturen er at det kan motvirkes fullstendig med god styrketrening. Kondisjonstrening er flott for mange andre ting, så ikke slutt med det heller! Det går et skille omkring 50 år – da kan du ikke lenger opprettholde muskelmassen med generell trening, det må målrettet
styrketrening til. Muskelsvinnet starter lenge før 50, men det er vanskelig å si akkurat når, fordi man ikke kan vite hva som skyldes et mer inaktivt liv og hva som kommer fra sentralnervesystemet. Rundt 30 er nok en god gjetning. Du sier ikke noe om hvor ofte og
mye du trener styrke, men det ser ut som du holder mest på med kondisjonsaktiviteter. Jeg vil anbefale deg å få hjelp av en personlig trener eller treningsveileder til å legge opp et skikkelig program. To ganger per uke vil gi deg god effekt så lenge du trener med ordentlig motstand.

Jill Jahrmann
treningsekspert
jill@kk.no

Muskler som forsvinner
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer