Helse & Livsstil

Mye mat i godt drikke

Publisert
Sist oppdatert
Er du opptatt av å holde en stabil vekt, eller vil du gå ned noen kilo, så er det lurt å spare kalorier fra drikken du får i deg. Mat metter som regel mer enn drikke, og ofte kommer drikkekaloriene i tillegg til det vi spiser.

● Saft og brus har et stort sukkerinnhold og er smart å la stå både for tennene og vektens
del. De sukkerfrie alternativene har ikke like mange kalorier, men er like skadelige for tennene.
● Juice er like kaloririkt som brus, men bidrar med viktige vitaminer, mineraler og antioksidanter i tillegg til energi i form av fruktsukker. Velg juice framfor nektar, siden nektar er tilsatt sukker. Ta gjerne et glass juice til frokost og se det som en av fruktene
du skal spise den dagen, men bruk vann som tørstedrikk.
● Melk er ikke bare vår beste kalsiumkilde. Den bidrar også med mange andre næringsstoffer som fullverdige proteiner, B-vitaminer og mineraler. Velg de magre variantene, så sparer du både melkefettet og de unødvendige kaloriene.
● Kaffe og te har ikke kalorier. De er rike på antioksidanter, og kaffe kan dessuten virke oppkvikkende. Begrens likevel inntaket til et par kopper per dag, siden store mengder
kan gi bivirkninger.
● Alkohol bør være noe du drikker for smakens skyld. Selv om øl skal være rik på b-vitaminer og vin på antioksidanter, bør du ikke drikke alkohol av den grunn. Vær forsiktig med alkohol når du skal passe vekten, for alkoholholdige drikker er veldig energirike.
Når du drikker alkohol, spiser du gjerne mer også – og da ofte av det usunne slaget.
● Vann er og blir den beste tørstedrikk. Vann transporterer næringsstoffer til og fra
cellene, sørger for at cellene ikke tørker ut og er viktig for reguleringen av kroppstemperaturen. Ikke minst er vann et rimelig skjønnhetsmiddel for huden. Drikk minst ti glass per dag. Det er enklere hvis du har en innbydende karaffel eller vannmugge stående på bordet eller kontorpulten. Du kan ha lime-, sitron- eller appelsinskiver i vannet, agurkskiver, noen blader sitronmelisse, mynte eller en annen urt du liker godt. Eller du kan tilsette noen dråper eplesidereddik, lime- eller sitronsaft.

Jeanette Roede
kostholdsekspert
jeanette@kk.no

Mye mat i godt drikke
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer