Leder

Mykt og lunt

«Fargene, mykheten og kvaliteten styrker ideen om natur og miljø.»

Publisert
Sist oppdatert
Høstens mote er skapt for kalde kvelder i Norge. Det er bare å varme opp: Klærne er så myke, så lune… Skal jeg skaffe meg ett plagg i september, blir det strikk! Strikkegenser, kort kjole med leggings, eller iallfall et sjal. Ingenting er så behagelig å gå med som strikk. Plaggene sklir inn i garderoben og passer til det vi har fra før i skapet, ikke minst jeansen. Sjelden har det vært så mye «norske» klær som akkurat nå. Selv støvlene har bredere hæler og tåler en trøkk i snø og slaps.Enda bedre er det at herrebuksene er tilbake. Etter et par sesonger med kjoler i alle fasonger, er det tid for en litt strammere stil. Men herrebukser betyr ikke mann. Slik jeg ser det er få plagg så feminine som bukser, bare de har det rette snittet og sitter.
Høstens bukser er også høye i livet, som for de fleste er mye mer flatterende enn bukser med lav linje (magen er innenfor!). Og så faller herrebuksene tyngre enn de smale, trange vi har gått med en stund. Jeg er enig med designeren fra Frida Giannini fra Gucci som sier: «Bukser er veldig sexy, svakt maskuline, men svært sensuelle. Buksen er uttrykk for sterke og stilige kvinner.»

Når vi går i herrebukser er hemmeligheten ikke å overlesse med effekter. Ofte er det finest med en enkel topp, en litt stram genser eller hvit skjorte og et smalt belte for deg som vil markere livet. Selv satser jeg dessuten på litt aggressivt høye hæler når buksene er vide (slik at jeg ikke forsvinner). Men er du høy, kan du gjerne gå flatt!

Vi skal nemlig gå mye i høst. Motebildet gjenspeiler en stadig sterkere miljøbevissthet, der klærne er behagelige og varme nok til at vi kan være ute… Uttrykket er kvalitet og mykhet framfor kvantitet og stæsj. De nye kleskodene bærer med seg renere linjer, dusere farger, mindre støy. Det holder med en detalj, og vi skal definitivt ikke henge på oss svære smykker.

Jeg elsker det nye uttrykket, der klær ikke blir for dominerende, men framhever og understreker. Vi skal ikke legge for mye politisk i moten, men det er fint at fargene, mykheten og kvaliteten er med på å styrke ideen om natur og miljø.

KK-redaksjonens stylister har lagt sjelen sin i å presentere bildet for deg, slik at det er lett å fange tendensene og få inspirasjon til å sette sammen din egen garderobe med din egen personlige stil. Vi tror det er noe for alle i dette store motenummeret!
Og om du er blant de lidenskapelige viser vi deg guiden til Milano, designernes favorittby og et motemekka uten like.

Bente E. Engesland
sjefredaktør
bente.engesland@kk.no

NÆRT MØTE: «Eg kan ikkje svikte nynorsken,» sier Jon Fosse om seg selv i ukens portrett. KK-journalist og portrettør Ingvild Kjøde fikk møte Europas mest spilte dramatiker i Bergen. Resulatet ble et nært og åpent intervju - skrevet på nynorsk.

KKs sjefredaktør, Bente E. Engesland.
KKs sjefredaktør, Bente E. Engesland. Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer