øyebryn

Nå skal øyenbrynene være store igjen

Og supermodell Cara Delevingne får æren for den mer naturlige trenden.

BUSKETE BRYN: Supermodell Cara Delevingne har gjort de kraftige øyebrynene til sitt varemerke. Tør du å kopiere looken? Foto: All Over Press
BUSKETE BRYN: Supermodell Cara Delevingne har gjort de kraftige øyebrynene til sitt varemerke. Tør du å kopiere looken? Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Skyld på Cara, dette er London Fashion Weeks heteste trend, skriver Mail Online.

Det er supermodell Cara Delevingne de snakker om, og trenden? Store, buskete øyenbryn!

Supermodellen - som ble kåret til årets modell i vinter, er virkelig et av de hotteste navnene på catwalken om dagen, og har gått visninger for store navn som Burberry, Chanel og Stella McCartney under moteukene.

Men det er slett ikke bare klærne hun har på seg som får oppmerksomhet.


LES OGSÅ: Cara Delevingne er den nye Kate Moss

Buskete er bra

Makeupartist Lisa Potter-Dixon mener nettopp brynene har bidratt til Caras nye status som den hotteste supermodellen akkurat nå.

De mørke, velformede og kraftige brynene er hennes kjennemerke, akkurat som Cindy Crawfords føflekk var på 1990-tallet og som Jessica Harts mellomrom mellom tennene har vært de siste årene.

Kraftige bryn løfter og åpner opp ansiktet ditt, samtidig som øynene rammes inn og settes i fokus.

ÅRETS MODELL 2012: Cara Delevingne ble kåret til årets modell i fjor, og øyebrynene får en del av æren for hennes raske vei til toppen.  Foto: All Over Press
ÅRETS MODELL 2012: Cara Delevingne ble kåret til årets modell i fjor, og øyebrynene får en del av æren for hennes raske vei til toppen. Foto: All Over Press Vis mer

Gjør det selv

For å få denne looken selv, må du starte med å legge fra deg pinsetten. Seriøst, legg den ned!

Her gjelder det å være tålmodig og la brynene få gro. Om du virkelig ikke takler hvordan det ser ut underveis, kan du kombinere prosjektet med en ny pannelugg.

Du bør la dem gro fritt i minst to måneder, råder makeupartisten.

(Saken fortsetter under bildet.)


Håret som vokser fram vil ikke nødvendigvis være tykt og mørkt, så du kan farge brynene hjemme for å fremheve den nye hårveksten. Det er enkelt og kjapt, samtidig som du sparer både tid og penger.

Husk å la dunet ta farge også. Det er dette dunet – de tynne, lyse, nye hårene – som fyller ut brynet og gir det den buskete, fyldige looken Cara Delevingne er blitt så kjent og ettertraktet for.

Dersom brynene dine er veldig tynne eller bare ikke vil vokse, kan du prøve et brynserum som kan gi brynene et lite vekstboost.

LEGG DEN VEKK: Første bud for å få store, fyldige naturbryn, er å legge vekk pinsetten. La håret gro i minst to måneder.  Foto: Thinkstock.com
LEGG DEN VEKK: Første bud for å få store, fyldige naturbryn, er å legge vekk pinsetten. La håret gro i minst to måneder. Foto: Thinkstock.com Vis mer

Få hjelp til formen

For å finne den perfekte øyebrynformen for ditt ansikt, kan det være vel verdt å gå til en ekspert.

Om du først får riktig form, blir det enklere å holde det vedlike selv. Bare pass på at du ikke napper for mye.

Selvsagt kan du også finne riktig form selv. KK.no har tidligere gitt deg en grundig guide til perfekte bryn, så følg trinnene i den saken om du ikke vil bruke litt ekstra penger hos en ekspert.

Hvis du synes det er vanskelig å nappe øyebryn, er du i godt selskap.

– Hele Norges befolkning napper øyebryn feil, har makeupartist Hilde Pettersen Reljin tidligere uttalt til KK.no.


Gjør du det feil kan de nemlig få deg til å se mye eldre ut enn du er.

– Bryn burde alltid være veldig nøytrale i formen. Ellers ser du forskrekket eller sint eller trist ut, mener hun.

LES OGSÅ: Nei, brynene skal ikke være like

Fyll inn med sminke

Du kan bruke en matt øyeskygge, et brynpudder eller en brynblyant til å fylle inn eventuelle områder der håret ikke gror så godt. Dette gjelder både om du har arr eller bare litt mindre fyldige områder.

Du bør også bruke en vippegel eller voks for å få brynene til å holde formen hele dagen. Vil du spare penger og unngå å ha så mange produkter i sminkepungen, kan du faktisk gre litt hårspray inn i brynene for å gi dem hold.

Bygg alltid opp fargen gradvis og jobb forsiktig, med lette strøk. Velg en farge som er litt lysere enn din egen for et mest mulig naturlig resultat. Brynfargen er ofte mørkere enn hårfargen, så ikke tenk så mye på at brynene skal matche håret perfekt.

Selv om kraftige bryn er in som aldri før, bør det ikke se ut som du har klistret elektrikerteip over brynene heller.

Ton ned resten

For å la de nye, fyldige brynene spille hovedrollen og ramme inn ansiktet - slik du ville da du begynte å spare, anbefaler makeupartisten å gå for en mer nedtonet øyesminke.

Men prøv gjerne en skikkelig knallfarge på leppene for et balansert og dramatisk uttrykk.

KRAFTIGE NATURBRYN: De store, naturlige øyenbrynene er tilbake i motebildet - som du ser her på supermodell Cara Delevingne.  Foto: All Over Press
KRAFTIGE NATURBRYN: De store, naturlige øyenbrynene er tilbake i motebildet - som du ser her på supermodell Cara Delevingne. Foto: All Over Press Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer