Helse & Livsstil

Næring i sopp

Publisert
Sist oppdatert
Spørsmål: Jeg bruker mye fersk sopp i matlagingen, men har hørt at det ikke inneholder så mye næringsstoffer. Stemmer det? Er det noen sopp som er sunnere enn annen? Bør man fråtse i sopp, eller begrense bruken?
Trinelise

Svar: Det har aldri vært så mange ulike typer sopp i butikkene som nå, og det finnes nesten ikke grenser for hva den kan brukes til. Vi prøver oss også på de mer eksotiske sortene, selv om sjampinjongen fremdeles er den mest kjente.

Sopp består av 90 prosent vann og 10 prosent tørrstoff. Den inneholder lite fett og proteiner, men vitamin B, kalium, sink, jern, selen, fiber og viktige antioksidanter. De mest eksotiske soppene, som shiitake, østerssopp og maktake, har høyest nivå av antioksidanter, men også andre sopper har et høyt nivå.

Sopp kan være tungt fordøyelig og noen liker den derfor best som tilbehør og smakstilsetning. Men tåler og liker du godt sopp, kan du gjerne unne deg fersk sopp i matlagingen!

Jeanette Roede
kostholdsekspert
jeanette@kk.no


Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer