Trening

Når er det nok trening?

Eksperten: Så mye bør du trene for å være i form.

Når er det nok trening?
Publisert
Sist oppdatert
Spørsmål: Er ei jente på 19 år. Er 1,69 og veier 53 kg. Spiser sunt, men synes kanskje jeg trener litt lite. Problemet mitt er at jeg jobber hver dag, og går hele tiden på jobben. Jobber på H&M, og det er aldri tid til en pust i bakken.

Er utslitt og trøtt når jeg kommer hjem. Er denne «trimmen» jeg får på jobb nok til at jeg skal holde meg i form, eller burde jeg trene noe hjemme også? I så fall hva, og hvor mye?
 • Derfor hater du å trene

 • Har jogget en del, men får veldig vondt i halsen en stund etter jeg blir sliten. Skyldes dette dårlig kondis?
  Og hvor mye har snus å si når det kommer til kondis?
  Mariell

  Svar: Siden du går så mye på jobb trenger du ikke like mye trening som stillesittende mennesker. Antagelig har du en høy daglig aktivitetsfaktor.

  Det kan likevel være grunner til at du ønsker å trene - for å komme i bedre form og «tåle» belastningen fra jobben bedre, for å se sprekere ut, sove bedre, ha mer overskudd... Gevinstene er mange.
 • 12 gode grunner til å trene
 • Velg riktig treningsform

 • Helsemessig trenger du altså ikke trening om du er mye i aktivitet, men det kan hjelpe deg i hverdagen, og så er det GØY og motiverende når du først kommer i gang.

  Om du får vondt når du løper kan dette rett og slett skyldes at du tar i for hardt/ikke er i god nok form til å løpe ennå. Løping er en av de hardeste treningsformene å starte med. Prøv heller gruppetrening for å få motivasjonsfaktoren i tillegg!
 • Få fart på formen!
 • Så hardt kan du trene

 • Jill Jahrmann
  treningsekspert
  jill@kk.no

  Jill Jahrmann er KKs treningsekspert. Hun er utdannet fysioterapeut og treningsfaglig ansvarlig for SATS.Har du spørsmål til henne, kan du sende en e-post til jill@kk.no.
  Jill Jahrmann er KKs treningsekspert. Hun er utdannet fysioterapeut og treningsfaglig ansvarlig for SATS.Har du spørsmål til henne, kan du sende en e-post til jill@kk.no. Vis mer
  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer