Helse & Livsstil

Når han ikke får orgasme

Det er ikke bare kvinner som sliter med å komme.

Publisert
Sist oppdatert
Spørsmål: Jeg har en flott kjæreste. Vi har et nydelig sexliv som jeg NYTER. Han ser også ut til å være fornøyd. MEN. Det går ikke for ham? Han fikk utløsning sammen med meg noen ganger i begynnelsen, men ikke nå lenger. Han sier jeg ikke skal bry meg om det, at han har «en greie» (han vil ikke snakke nærmere om det, men jeg forstår det i retning av at han har en slags sykdom), og at han elsker sexen vår. Likevel blir jeg usikker. Er dette vanlig?


Svar: Det går fint an å ha sex, og nyte den, uten å ha orgasme! Men nei, det er ikke så vanlig for menn å ikke få utløsning i det hele tatt når sexen ellers er god. Nå sier du ikke noe om han får ereksjon eller ikke. Om han ikke får ereksjon, kan det være at han har problemer med det og at det ikke er et orgasmeproblem i seg selv.

Både medisiner og enkelte sykdommer kan hemme lyst, ereksjon og utløsning/orgasme hos både kvinner og menn. Psykiske vansker eller sterk prestasjonsangst kan også hemme disse funksjonene. Hvis han får orgasme når han onanerer alene er det større mulighet for at hans manglende utløsning handler om psykiske ting.

Om seksuelle funksjonvansker har fysiske eller psykiske årsaker finnes det mye hjelp å få, så det er lurt å oppsøke hjelp i forhold til slikt. Oftest vil det være fastlegen i første omgang. Han eller hun kan henvise videre til riktig instans om det skulle være nødvendig.

Slik du presenterer det høres det ut som dere har det veldig fint selv om det ikke går for ham. Men kanskje bør han finne ut om det er noe han kan gjøre noe med. Uansett ville det vært bra for deg å vite hva det har sammenheng med, så dere bør snakke sammen om hva denne «greia» er for noe.

Stéphane Vildalen
Sex- og kjærlighetsekspert
stephane@kk.no


Stephane Vildalen er vår sex- og kjærlighetsekspert på kk.no. Send inn dine spørsmål henne.
Stephane Vildalen er vår sex- og kjærlighetsekspert på kk.no. Send inn dine spørsmål henne. Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer