Leder

Når kjærligheten trosser alt

«Med Charles og Camilla er vi vitne til en kjærlighet som trosset alt.»

Publisert
Sist oppdatert
Om noen dager skal det skje: En av vår tids mest gåtefulle kjærlighetshistorier forløses i bryllupet mellom Camilla Parker Bowles og prins Charles. Dette er ikke bare et kongelig drama, det er også historien om uovervinnelig kjærlighet. I britisk presse er Camilla Parker Bowles utropt til verdens tålmodigste kvinne, fordi hun har holdt ut å vente på sin prins i 35 år. Det er sikkert riktig, men mest fascinerende er kraften og styrken i kjærligheten. En kjærlighet som overvant ryktene, skandalene, den offentlige slakt og dom, foruten nådeløs motstand fra kongehuset og dronningmoren. Camilla Parker Bowles har ridd stormene av med humor. Hun er modig. Britiske journalister som har fulgt henne tett, mener Camilla Parker Bowles alltid har vært slik. Hun rir hester i galopp over de høyeste hindre og eier ingen frykt. Derfor tror de også at bryllupsnervene vil være under kontroll, selv om en hel verden følger med. Christopher Wilson som skrev biografien om Camilla Parker Bowles, «A greater love», mener hun har sluttet å bry seg om hva folk synes. Men Camilla higer ikke etter posisjonen, det er prins Charles hun vil ha. Slik er det også for ham: Prins Charles er mannen som var villig til å ofre tronen for den kvinnen han elsker. Det er dette dype kjærlighetsdramaet vi forteller om i ukens KK. I tre tiår har hun holdt en bemerkelsesverdig lav profil. Det var selvsagt nødvendig, særlig da både hun og prinsen var gift på hver sin kant. Etter Dianas tragiske død i 1997, forsvant Camilla helt fra offentligheten. Det er ikke offentlighet hun søker, dama som liker seg best ute på landet på hesteryggen. Men i lang tid er hun blitt forberedt på å takle det nye livet, der de offentlige lyskasterne er på døgnet rundt. Om noen få dager møter Camilla Parker Bowles om mulig enda større utfordringer enn hun har gjort til nå. Hun må tåle kritikk og debatt for hvert skritt hun tar, hver kjole hun bærer, alt hun sier. Hun og prins Charles må finne en plass for prinsene William og Harry som er minst mulig belastende. Og om ikke det er særlig sannsynlig at dronningen og Camilla drikker te hver dag, må de søke en slags forsoning – hvis da ikke skandalene og dramaet bare skal rulle videre. Camilla Parker Bowles må selvsagt fortsatt tåle sammenlikningen med den vakre prinsesse Diana, som er blitt en udødelig legende. Men det tror jeg nok hun tåler, nettopp fordi hun alltid har vært prinsens kjærlighet. Eller som prins Charles har fortalt sin biograf, Jonathan Dimbleby: Hun er min sjelevenn.Med historien om Charles og Camilla er vi vitne til en kjærlighet som trosset alt.Bente E. Engeslandsjefredaktørbente.engesland@kk.no

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer