Blogg

Når sexen går bananas

Når folk lærer å suge banan på tv har intimitetstyranniet gått altfor langt.

Publisert
Sist oppdatert
Kjære produsenter i TV3.
Hva tenkte dere på? Helt ærlig?


Jeg skjønner at da ideen om å lage «Sexskolen» kom på bordet, var det sikkert en eller annen Westerdals-jypling som syntes det var digg. Det spredte seg kanskje en nervøs, men entusiastisk stemning rundt møtebordet når dere snakket om det. Sex-fjernsyn i Norge. Det har aldri blitt gjort før. Jeg vedder på at dere så for dere at seertallene skulle skyte i været. At høsten 2006 skulle bli en tv-revolusjon. Akkurat passe frekk og pirrende.

Ok. Jeg forstår at tanken var besnærende.

Men da dere castet folkene til drittprogrammet deres, ringte det ingen bjeller da? Jeg betviler ikke at det går an å lage sex-tv som rocker. Men henter dere inn par fra Bodø og Skedsmokorset, vel... Da blir det ikke kinky.

Jeg vurderer helt seriøst å gå i terapi for å få slettet bildet fra «Sexskolen» der en smålubben fyr henger ubehjelpelig over skolepulten mens hans blyge og pinlige berørte kone skal piske ham på rumpa.

Det var ikke sexy. Det var vondt. Det var pinlig. Det vipper helt på grensen til å beskytte folk mot seg selv. For når ble det egentlig ok å lufte sitt dølle sexliv på tv? Når gikk vi over den grensen at vi lot den klamme sexologen Kristin Spitznogle(heter hun virkelig det??) være instruktør og veileder med en banan i neven.

Jeg vil ikke mer. Jeg fikser ikke at intimitetstyranniet bare feiter seg opp og breier seg utover. For hvem vet hva produsentene i TV3 pønsker på nå? De må jo gå videre. De kan jo ikke stoppe med pisking og intimbarbering. Hva slags andre tabuer har vi igjen?

Psykiske lidelser? Sykdom? Kan det hende at de henter frem en foxy sykepleier som i beste sendetid lærer deg å pleie din syke mor?

Det verste er at jeg skjønner at min far har rett. Han ønsker seg tilbake til tiden da folkene i NRK gikk med slips og tiltalte hverandre med De. Vi har diskutert det i utallige familiemiddager. Jeg har hevdet at det er bra at fasadene rives, at folk kan snakke om følelser og feil.

Men nå begynner jeg å tro at jeg tok feil. Kjære TV3 - jeg vil ikke vite. Jeg vil ikke vite om Rekkehus-Laila fingrer med knotten. Bare la oss være i fred. Send et naturprogram i stedet.

Ingvild Wedaa Tennfjord
journalist, KK
ingvild.tennfjord@kk.no

Ingvild Wedaa Tennfjord er journalist i KK.
Ingvild Wedaa Tennfjord er journalist i KK. Vis mer
Når sexen går bananas
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer