Nettmøte

Ned i vekt med kaker og snacks?

Ifølge kostholdsekspert Gunn Helene Arsky kan du skeie ut hver eneste helg - og gå ned i vekt. Les hva hun svarte kleserne på nettmøtet her.

ERNÆRINGSFYSIOLOG OG FORFATTER: Gunn Helene Arsky vil gi alle på kur helgefri.
ERNÆRINGSFYSIOLOG OG FORFATTER: Gunn Helene Arsky vil gi alle på kur helgefri. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Ernæringsfysiolog og vektrådgiver Gunn Helene Arsky er forfatteren bak boken Helgefri slanking. Der oppfordrer hun alle som vil ned i vekt til å telle kalorier i hverdagene - men heller skeie ut med noe søtt, salt eller fetende i helgene. Ifølge Arsky er det nemlig lettere å leve sunt til daglig når man vet at det vanker en godbit eller to i nærmeste framtid.- Da kan du slippe seg litt fri i helgen. Det kan forhindre sprekkene som ofte oppstår etter noen uker med jerndisiplin, og du vil likevel gå ned i vekt totalt sett. Det er jo flest hverdager her i livet, sier hun til kk.no. «LØRDAGSGODT»: Gunn Helene Arskys løsning er å tenke mer på hva man får i seg av kalorier gjennom hele uken, i stedet for å utelukkende fokusere på dagsinntak. Klarer du for eksempel å leve på rundt 1500 kalorier hver enkelt ukedag, har du gjort deg fortjent til lørdagsgodt i form av et kakestykke, et par glass vin eller en hamburger.- Alt etter hvilke ukeforslag i boken du følger, kan du få inntil 1000 ekstra kalorier å kose deg med på lørdagen, og 200 ekstra på søndagen, sier hun.LIVSSTILSENDRING: Arskys bok er spesielt rettet mot kvinner som vil gå ned i vekt, og den inneholder ulike ukemenyer, oppskrifter og treningstips. Hun vil likevel ikke kalle metoden en vanlig slankekur.- Det er heller ment som en livsstilsendring som skal vare livet ut, sier ernæringsfysiologen.Ifølge Arsky gir boken også svar på hva du kan gjøre hvis du skal på ferie, hyttetur, fest eller noe annet spesielt mens du prøver å gå ned i vekt.- I forhold til tradisjonelle slankekurer er det mer rom for tanken om at det er lov å skeie ut litt i helgen, og gir heller forslag til hva du kan gjøre, sier hun.Akkurat nå svarer Gunn Helen Arsky i nettmøte. Send inn dine spørsmål. Nettmøtet er nå avsluttet.

Følg med på kk.no for flere spennende nettmøter i tiden som kommer!

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer