Nettmøte

Ned i vekt med kaker og snacks?

Ifølge kostholdsekspert Gunn Helene Arsky kan du skeie ut hver eneste helg - og gå ned i vekt. Les hva hun svarte kleserne på nettmøtet her.

ERNÆRINGSFYSIOLOG OG FORFATTER: Gunn Helene Arsky vil gi alle på kur helgefri.
ERNÆRINGSFYSIOLOG OG FORFATTER: Gunn Helene Arsky vil gi alle på kur helgefri. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert


Ernæringsfysiolog og vektrådgiver Gunn Helene Arsky er forfatteren bak boken Helgefri slanking. Der oppfordrer hun alle som vil ned i vekt til å telle kalorier i hverdagene - men heller skeie ut med noe søtt, salt eller fetende i helgene.

Ifølge Arsky er det nemlig lettere å leve sunt til daglig når man vet at det vanker en godbit eller to i nærmeste framtid.

- Da kan du slippe seg litt fri i helgen. Det kan forhindre sprekkene som ofte oppstår etter noen uker med jerndisiplin, og du vil likevel gå ned i vekt totalt sett. Det er jo flest hverdager her i livet, sier hun til kk.no.

«LØRDAGSGODT»: Gunn Helene Arskys løsning er å tenke mer på hva man får i seg av kalorier gjennom hele uken, i stedet for å utelukkende fokusere på dagsinntak.

Klarer du for eksempel å leve på rundt 1500 kalorier hver enkelt ukedag, har du gjort deg fortjent til lørdagsgodt i form av et kakestykke, et par glass vin eller en hamburger.

- Alt etter hvilke ukeforslag i boken du følger, kan du få inntil 1000 ekstra kalorier å kose deg med på lørdagen, og 200 ekstra på søndagen, sier hun.

LIVSSTILSENDRING: Arskys bok er spesielt rettet mot kvinner som vil gå ned i vekt, og den inneholder ulike ukemenyer, oppskrifter og treningstips. Hun vil likevel ikke kalle metoden en vanlig slankekur.

- Det er heller ment som en livsstilsendring som skal vare livet ut, sier ernæringsfysiologen.

Ifølge Arsky gir boken også svar på hva du kan gjøre hvis du skal på ferie, hyttetur, fest eller noe annet spesielt mens du prøver å gå ned i vekt.

- I forhold til tradisjonelle slankekurer er det mer rom for tanken om at det er lov å skeie ut litt i helgen, og gir heller forslag til hva du kan gjøre, sier hun.

Akkurat nå svarer Gunn Helen Arsky i nettmøte. Send inn dine spørsmål.

Nettmøtet er nå avsluttet.

Følg med på kk.no for flere spennende nettmøter i tiden som kommer!

Lørdags-godtet

, innsendt av Sara M.
Dato: 01.02.2013 / kl.13:0001.02.2006 / kWednesday. 08:58
Hei,Jeg har ikke lest boka di, men jeg ble nysgjerrig på hva du egentlig mener med "helgefri". Er det sånn at du kan spise tusen ekstra kcalorier hver lørdag? Er det det samme hva jeg i så fall spiser, så lenge jeg ikke går over tusen kcal? Er ikke det mer enn en stor pose chips?? HilsenS.M.
Hei!Det stemmer at du har 1000 kcal å kose deg med på lørdagen - i tillegg til de kaloriene du har til rådighet i hverdagen, altså 2500 kcal. På søndagen har du 1700 kcal, det betyr rom for en ekstra god frokost, for eksempel. Til hverdags har du 1500 kcal. Og ja - det er opp til deg hva du vil bruke dem på! Bruk gjerne kaloritabellen på Vektklubben Litt lettere på dagbladet.no om du er nysgjerrig på måter å bruke kaloriene på.Med vennlig hilsen Gunn Helene Arsky

Hyttetur

, innsendt av F.
Dato: 01.02.2013 / kl.13:0001.02.2006 / kWednesday. 09:02
Hei. Jeg skal på hyttetur med venner til helgen. Jeg har de siste ukene prøvd å trene og spise sunt for å gå ned ca. ti kilo, og nå er jeg redd for å "sprekke" når vi skal kose oss på hytten. Har du noen sunne råd?F.
Hei!Det er i slike situasjoner du burde ha boken min fremme! Nå vet jo ikke jeg hva du spiser til hverdags, så det blir vanskelig å si at du skal gjøre sånne eller slike endringer i kosten. Så vi må se på den mentale siden:Det beste du kan gjøre, er å gjøre en avtale med deg selv om hva du skal spise. Se for deg at du tar en pils eller et glass vin - men ikke tre! La den heller vare en stund, drikk vann innimellom. Se for deg at du tar en god porsjon middagsmat - med fokus på kjøtt/fisk/proteinmat, ikke så mye på sausen eller ris/poteter/pasta. Se for deg godteriene, og gi deg selv lov til å ta noen - men ikke mer enn en håndfull. Liker du chips bedre enn godteri, så velger du det.Du kan også være føre var ved å tilby deg å ha ansvaret for salaten, grønnsakene og frukten - da kan du selv påvirke mengden og typen og få noe du er glad i, og som er bra for alle!Kos deg!Med vennlig hilsen Gunn Helene Arsky

Hvor mange kalorier?

, innsendt av karro
Dato: 01.02.2013 / kl.13:0003.02.2006 / kFriday. 15:28
Hi!Hvor mye kalorier bør man spise i uka-og hva vil det si? Hvor mye kalorier er det i feks. et stykke brød, en sjokoladeplate, en potet osv? Kanskje du vet om en nettside dette eventuelt er oppgitt på? Håper på svar...
Hei!Kaloriinntaket ditt i løpet av en uke - eller en dag - avhenger av mange faktorer:KjønnAlderHøydeVektFysisk aktivitetsnivåHvor ofte du spiserKvinner i alderen 18-60 år vil stort sett trenge noe rundt 2200-2300 kcal per dag, men dette må regnes ut for hver enkelt. Du kan finne en slik kalkulator på www.dinkost.no. Og på dagbladet.no finner du under Vektklubben Litt lettere en fin kaloritabell der du kan søke i mange tusen matvarer.Med vennlig hilsen Gunn Helene Arsky

Rykk og napp

, innsendt av Jojo-slanker
Dato: 01.02.2013 / kl.13:0004.02.2006 / kSaturday. 15:47
Er det ikke best å spise jevnt og regelmessig? jeg er redd jeg skal ta helt av og ikke klare å slutte og spise hvis jeg plutselig skal ha kaker og sjokolade i helgene.
Hei!Jeg tror du vil oppleve at det å kunne legge inn litt godsaker i helgen, vil skape en ukentlig regelmessighet. Uansett skal du spise fem ganger hver dag, det er en grad av regelmessighet de færreste av oss klarer å overholde. Og dersom du ikke stoler på at du kan slutte igjen etter en sjokoladesmak, er det helt opp til deg om du heller vil ta en ekstra porsjon av middagen, eller utvide frokosten til en herlig brunsj, eller ta et par glass vin til maten - eller hva det nå måtte være som gjør at du syns det er ok å gå ned i vekt. Målet er jo en varig livsstilsendring, ikke en rask kur, og da må det være utsikter til noe godt i det fjerne (les: helgen)!Med vennlig hilsen Gunn Helene Arsky

Den lille forskjellen?

, innsendt av Marianne
Dato: 01.02.2013 / kl.13:0006.02.2006 / kMonday. 11:01
Hva er egentlig forskjellen mellom ditt slankeopplegg og Grete Roede? De har jo kosemerker som man kan bruke til å spise noe ekstra godt eller ta et glass vin i helgene eller ellers.
Hei!Jeg tror forskjellen ligger i at jeg mener å kose seg er en naturlig del av hverdagen og det å omgås andre, ikke noe man må gjøre seg fortjent til. Det er mye lettere å ikke sprekke i hverdagen når du kan se frem til noe hyggelig og godt i helgen. Når vi er sammen med andre, er det svært ofte mat med i bildet, og ikke alltid den maten du forbinder med å slanke deg. Jeg håper at jeg hjelper en god del slankere til å kvitte seg med den svarte samvittigheten ved å si at kaker, vin, potetgull, is eller seigmenn (eller din personlige favoritt) faktisk hører med i slankeopplegget - det forventes! Uansett hvor flinke vi klarer å være i en, to, tre eller fire uker, uansett hvor stanhaftige vi klarer å være, så vil vi før eller siden falle for fristelsen til å spise noe vi vet ikke er sunt. Da er alt så mye bedre når det hører med, og at du ikke engang trenger å gjøre noe spesielt for å "fortjene" det!Med vennlig hilsenGunn Helene Arsky

Diettproblemer

, innsendt av Evig jojoslanker
Dato: 01.02.2013 / kl.13:0006.02.2006 / kMonday. 11:02
Jeg går helt rundt i alle slankekurer og at man den ene uken skal spise poteter og den neste ikke. Finnes det i det hele tatt noen råd som er felles for alle slankekurer som virker?
Hei!Grunnen til at du hører ulike råd, er at det er mange måter å gå ned i vekt på. Noen dietter reduserer kaloriinntaket generelt (som min), andre fokuserer på spesielle effekter av visse mattyper (som atkinsdietten). Et minste felles multiplum vil du dermed ikke få. Det er fint at det finnes ulike dietter, fordi ikke alle mennesker er like. Noen liker salater godt, andre kan ikke tenke seg å spise kaninfor. Noen er kjempeglad i kjøtt, andre vil gjerne ha fisk. Det er heller ikke slik at alle vil ha samme effekt av de ulike diettene: noen er lite fysisk aktive og trenger i mindre grad rask energi, andre ønsker å trene og trenger dermed karbohydrater i kosten.I boken Helgefri slanking finner du kostråd som er basert på det vanlige kostholdet vi har i Norge, og på de offisielle anbefalingene for kosthold. Jeg er helt åpen for at poteter inngår til middag av og til, men det er ikke poteten som skal spille hovedrollen! Det gjør det rene kjøttet, den fete fisken og grønnsakene. Med vennlig hilsen Gunn Helene Arsky

Snacks

, innsendt av Lisa
Dato: 01.02.2013 / kl.13:0006.02.2006 / kMonday. 11:03
Er det noen spesielle typer snacks du vil anbefale for slankere?
Hei!Det er mange sunne snacksalternativer ute og går, og noen litt mindre sunne, men som godt kan passes inn i en diett likevel. Her er noen tips du kan prøve:PopcornEn riskake eller to - de med ostesmak smaker som ostepop!De aller minste mørke sjokoladene, 10-15 gram er de vel, får søtsuget vekk på et blunkEt par salte kjeksRistede, saltede soyabønner - et par spiseskjeer er nokSukkerfrie pastillerBabygulrøtter dippet i kesamFriske bær dippet i vaniljekesamMed vennlig hilsen Gunn Helene Arsky

Helgefri slanking

, innsendt av Anne Stine
Dato: 01.02.2013 / kl.13:0006.02.2006 / kMonday. 11:03
Hva med såpnne som meg, som synes det er vanskeligere å motstå sjokolade på mandager enn i helgene?
Hei!Om du vet med deg selv at det bare er mandager trangen kommer over deg, så kan du jo la mandagene være din personlige helg. Men vanligvis kommer vi opp i flere "kosesituasjoner" i helgen enn på hverdagen. Men det er ingen ting i veien for å snu uken, vitsen er bare at det ikke er lørdag hver dag, og at det er forskjell på hverdagene og "helgedagene", enten det nå er en mandag eller en onsdag.For mage av oss vil dette også være aktuelt dersom julaften er på en onsdag, eller om vi skal ha barneselskap en torsdag. Ikke alle de store feiringene ligger i helgen, det er sikkert! Da gjelder det bare å snu ukedagene i akkurat den uken.Lykke til!Med vennlig hilsen Gunn Helene Arsky

Sunne kaker?

, innsendt av Deborah
Dato: 01.02.2013 / kl.13:0006.02.2006 / kMonday. 11:06
Hei Gunn Helen!Er det mulig å rangere ulike typer kaker etter hvor fetende de er? F.eks. kaker med mørk sjokolade og mye egg. Er ikke de sunnere og bedre enn kakaer med smør og masse hvetemel?
Hei!Det går helt sikkert an å rangere kakene - her har du mine innspill til temaet (og jeg elsker kaker!)I den "sunneste" enden:Smuldrekaker med masse frukt (epler eller pærer) og et lite dryss smuldredeig på toppen Gjærbakst uten glasurSmåkaker - de er jo så småKokosboller - veier ofte bare 10-12 gramI den "mindre sunne" enden:Wienerbrød og wienerstengerFull-fett ostekakerFete formkaker, inkl sjokoladekakerKaker med mye melisglasurKaker med masse krem, eggekrem, vaniljekremJeg har sikkert glemt noen typer - men når det er sagt - kaker trenger gjerne ikke være så veldig sunne, bare vi klarer å begrense oss til et stykke! I boken min finner du forresten oppskrift på en lett, men lekker kake som passer til fest...Med vennlig hilsen Gunn Helene Arsky

Vekttap

, innsendt av Ellen
Dato: 01.02.2013 / kl.13:0006.02.2006 / kMonday. 11:34
Hva slags vekttap kan man regne med hvis man følger ditt opplegg? Og hvor fort går man ned i vekt?
Hei!Jeg har tatt som utgangspunkt at man skal gå ned mellom en halv og en kilo i uken, avhengig av hvor fysisk aktiv du er. Kosten alene vil få deg ned en halv kilo i uken. De fleste vil oppleve at de går ned mer enn dette i begynnelsen - det er helt normalt og også inspirerende! Men over tid bør altså det gjennomsnittlige vekttapet ikke overstige en kilo i uken, det er uheldig for kroppen. Går det raskere nedover, er risikoen stor for at kroppen setter seg på bakbena og begynner å spare på energien, og da ødelegger du forbrenningen din. Så gi deg selv god tid - og belag deg på å snu boken og begynne forfra igjen om du skal ned mer enn ti kilo!Lykke til!Med vennlig hilsen Gunn Helene Arsky

Slankepresse

, innsendt av Mina
Dato: 01.02.2013 / kl.13:0006.02.2006 / kMonday. 11:36
Hvorfor så mye fokus på slanking hele tiden i stedet for å leve sunt og normalt hele uken, så slipper man å råslanke seg innimellom. Ingenting i uken og så alt i helgene høres for meg veldig rart ut og er et dårlig forbilde for barna mine,.
Hei!Selvsagt er måtehold det aller beste! Men jeg tror du har misforstått litt her likevel. Vi har gode studier som viser at det norske folket er i ferd med å ha lørdag hver eneste dag - vi spiser stadig mer godterier, mer pølser og pommes frites, mer lyst brød, mer fete oster og så videre, samtidig som vi beveger oss stadig mindre. Dermed blir resultatet overvekt hos en stadig økende del av befolkningen, dessverre. I Helgefri slanking er det ikke snakk om å råslanke seg i uken og så skeie fullstendig ut i helgen - jeg gir gode råd om type og mengde mat også når det gjelder helgekosen! Meningen er å vise at det er forskjell på hverdag og helg. Den lærdommen har alle godt av, ikke minst også barn - deres kosthold viser tendenser til enda flere "spesielle dager" og godteriinntak hele uken, enn hva vi voksne driver med. Med vennlig hilsen Gunn Helene Arsky

Godteglad samboer

, innsendt av Martha
Dato: 01.02.2013 / kl.13:0006.02.2006 / kMonday. 11:38
Hei! Jeg har en samboer som er veldig tynn og har høy forbrenning, så han kan spise så mye han vil uten at han får vaskeball. Har du noen gode tips til hvordan jeg kan overtale ham til å la snacksen ligge i butikkhylla? Jerg blir jo så fristet, og kan slett ikke skilte med samme høye forbrenning...
Hei!Vaskeball - den var ny! I slike situasjoner som dette - og denne er du ikke alene om - tror jeg du må spille på to ting. Først solidaritetsfølelsen. Om du syns det er lite hyggelig å skulle aktivt stå imot fristelser i hverdagen, så kan han være solidarisk og spare opplagringen til helgen. Det andre du har å spille på, er den innvendige helsen. Det er en ting at han ikke legger på seg (å være utfeit) - en helt annen sak er hvordan blodårene hans ser ut på innsiden (å være innfeit). Tette blodårer merker vi først når infartket er et faktum. Be han om å tenke litt på helsen sin, da er det fornuftig å spare godteriene til helgen, også for ham. Du vil jo gjerne at han skal vare en stund?!Med vennlig hilsen Gunn Helene Arsky

Barn

, innsendt av Anne
Dato: 01.02.2013 / kl.13:0006.02.2006 / kMonday. 11:42
Kan hele familien bruke dette opplegget? Vil ikke sette barna mine på slankekur selv om jeg skal ned noen kilo.På forhånd takk!
Hei!Alle kan spise maten jeg foreslår - det er sunne valg for alle! De som ikke trenger å tenke på vekten, kan få litt ekstra av tilbehøret - det betyr ekstra poteter, mer pasta, mer ris eller litt ekstra saus. Selv barn som ikke skal ned i vekt, har godt av å få rene råvarer som fiskefileter og kylling fremfor pølsemat og oppspedde produkter. Og det er mange oppskrifter der barna kan bidra i matlagingen - kutte grønnsaker til salaten, for eksempel. Det er kjempegøy å ha med barna i kjøkkenet!Med vennlig hilsen Gunn Helene Arsky

Tålmodighetsprøve

, innsendt av Synøve
Dato: 01.02.2013 / kl.13:0006.02.2006 / kMonday. 11:43
Hvor lang tid kan man følge din slankekur uten at det blir usunt? Jeg har tenkt å kvitte med med 17 kilo.
Hei!Det blir ikke usunt å følge dette kostholdet. Det er variert, inkluderer alle matvaregruppene, oppforder til økt frukt- og grøntinntak, fokuserer på rene råvarer og jeg anbefaler i tillegg bruk av tran eller et multivitamin-mineraltilskudd som en sikkerhet i bunn. Dietter som helt kutter ut visse matvaregrupper bør du heller være på vakt overfor. Om du skal ned 17 kilo, bør du beregne minst 34 uker, kanskje litt til, for de fleste av oss kommer til såkalte platåer der vekten står stille noen uker før du er i siget igjen. Når du nærmer deg målvekten din, begynner du å justere på kosten slik at du til slutt har et kosthold som lar deg bevare den vekten du har oppnådd. Du vil lære masse om sunne matvalg, porsjonsstørrelser og spennende matkombinasjoner underveis - og ikke minst, være god og mett, opplagt i hverdagen og kunne kose deg i helgen.Lykke til!Med vennlig hilsen Gunn Helene Arsky

Helgeslanking og trening

, innsendt av Mann
Dato: 01.02.2013 / kl.13:0006.02.2006 / kMonday. 11:44
Hva må man trene for å gå ned sammen med kuren din, og må man trene dobbelt så hardt de dagene i helga hvoer man skeier ut med kaker og snop?
Hei!Det er viktig å være i fysisk aktivitet, og mengden aktivitet kommer an på ditt eprsonlige utgangspunkt. Jeg foreslår mange ulike treningsformer som kan være en døråpner for de som ikke har bedrevet slikt på noen år. Om man i tillegg til kostplanene klarer å være i moderat fysisk aktivitet i 30-45 minutter hver dag (ikke dobbelt i helgen!), kommer man til å se en ytterligere vektnedgang på ca. en halv kilo i uken. Moderat fysisk aktivitet betyr at du blir litt svett og andpusten, at pulsen øker - men at du fortsatt har ork til å snakke.Med vennlig hilsen Gunn Helene Arsky

Bare godteri?

, innsendt av Potetglad
Dato: 01.02.2013 / kl.13:0006.02.2006 / kMonday. 11:46
Mitt problem er ikke å holde meg unna snacks og kaker, jeg vil fråtse i poteter og brød og pasta. Kan jeg gjøre det i helgene i steden?
Hei!Det er helt opp til deg hva du bruker helgekosen på - noen er glad i salt, noen søtt, og noen i pasta og brød! Så det kan du, men igjen - jeg foreslår noen mengder for deg slik at det ikke tar helt av. Men det er rom for mye mer enn andre slankekurer legger opp til!Med vennlig hilsen Gunn Helene Arsky

HVa skal jeg velge?

, innsendt av Kakemons
Dato: 01.02.2013 / kl.13:0006.02.2006 / kMonday. 12:00
Er det spesielle kaker og snacks jeg kan spise i helgene. Er for eksempel boller bedre enn sjokoladekake, og hvilket godteri er best? Har du noen gode forslag som ikke inneholder så mye sukker og som også barna vil like?
Hei!Om du leter litt nedover på siden her, finner du mange gode snackstips under overskriftene "Snacks" og "Sunne kaker". Så det blir litt hva du syns er mest tilfredsstillende. Når det gjelder barn, er mine barn glade i tørket frukt som aprikoser, dadler, rosiner, banachips osv, og de liker nøtter, både rå og salte. Pass bare på at du ikke gir nøtter til små barn, det er lett at de setter det i halsen. Frisk frukt skåret i båter, med dipp av vaniljekesam, er også en slager. Med vennlig hilsen Gunn Helene Arsky

Høytider

, innsendt av Vil bli tynn
Dato: 01.02.2013 / kl.13:0006.02.2006 / kMonday. 12:09
Hva med lange helger som påske og jul? Hvordan fordele hverdag og festmat på en fornuftig måte når det er så mange helligdager og enda flere fristelser?
Hei!Jeg har satt opp et forslag til en juleuke, og når påsken kommer, blir det mye av de samme prinsippene den uken også. Om man spiser og drikker det man ønsker på julaften ("lørdag"), så kan "søndagen" være 1. juledag eller når det måtte være neste store selskap. Det er mye av julematen som er helt ok å spise, selv på vanlige hverdager, så det er ikke noe i veien for flere dagers selskapeligheter. Bare styr unna svoren det smeltede ribbefettet og julepølsen de vanlige dagene, og lang innpå av rosenkålm surkål, rødkål, kokte epler eller hva dere nå måtte ha som tilbehør. Og kanskje det er på tide at flere innfører tradisjonen med en flott, svær juletorsk også?Med vennlig hilsen Gunn Helene Arsky

Menn

, innsendt av Petter
Dato: 01.02.2013 / kl.13:0006.02.2006 / kMonday. 12:21
Hei! Det står i artikkelen at boka er retta mot kvinner som vil ned i vekt. Kan menn også følge det opplegget du skisserer, eller blir det for lite kalorier for oss?
Hei!Jeg innleder boken med en liten regneøvelse for å finne ditt personlige kalorinivå. Du som er mann, vil dermed finne frem til et høyere kaloribehov. Jeg viser også enkelt hvordan du kan tilpasse matmengden til dette behovet. Så det går fint an å følge Helgefri slanking for menn også! Kvinnebiten kommer mer til syne ved fargevalg gjennom boken, bildevalg, titler som "jentetur til hytta" og så videre. Så tåler du litt rosa i bildene, kan du bare sette i gang!Med vennlig hilsen Gunn Helene Arsky

Forbrenningen hva med den

, innsendt av Treningsglad
Dato: 01.02.2013 / kl.13:0006.02.2006 / kMonday. 12:23
Vil ikke forbrenningen komme helt i ulage hvis jeg spiser veldig lite i fem dager og så veldig mye?
Hei!Det er ikke "veldig lite" og så "kjempemye" - så du vil ikke komme i noen ubalanse. Det som derimot er kjempeviktig, er at du ikke hopper over noen måltider. Det er viktig å spise tre hovedmåltider og minst to mellommåltider daglig, det vil si ca hver tredje time. Om du vet du ikke er i nærheten av noen matservering på et par timer, blir det dermed viktig å planlegge og ha med deg det du trenger. Og det er mye god mat som kan få plass i en boks eller i et matpapir!Med vennlig hilsen Gunn Helene Arsky

Ernæringsfysiologi

, innsendt av Jente, 17
Dato: 01.02.2013 / kl.13:0006.02.2006 / kMonday. 12:23
Jeg synes ernæring er et kjempespennende område, og kan godt tenke meg å bli det! Hvilken utdannelse kreves?Takk for svar :)
Hei!Ja, jeg må bare si meg enig! Jeg er kjempeglad i faget mitt, og det er bare mer og mer behov for skikkelig kompetanse på området. Jeg er utdannet ved Universitetet i Oslo, det eneste stedet der du kan utdanne deg til ernæringsfysiolog/klinisk ernæringsfysiolog. Det er i tillegg andre muligheter innen ernæring -. som ernæringsbiolog, det kan du bli i Bergen, eller høgskolekandidat i ernæring fra Atlantis medisinske høgskole, for eksempel. Det er også fine høgskolestudier i ernæring ved Høgskolen i Akershus. Lykke til i jungelen av studietilbud!Med vennlig hilsen Gunn Helene Arsky, ernæringsfyisolog i Dinkost.no

Hvorfor?

, innsendt av Katrine
Dato: 01.02.2013 / kl.13:0006.02.2006 / kMonday. 12:27
Jeg synes det virker litt tullete at voksne folk MÅ spise kaker og snacks - hvis man vil ned i vekt må det da gå an å skjerpe seg litt og ikke stappe i seg ting man vet er usunt. Synes du heller burde gi ut en bok som trener opp folks selvdisiplin.
Hei!Det er behov for litt av hvert når det gjelder råd! Og det er gjerne ikke bare selvdisiplin det kommer an på. Bare tenk på alle de situasjonene der mat spiller en viktig symbolsk rolle - i familieselskaper, i innvielsesfester, i høytider og så videre - maten spiller mange flere roller enn bare å gi oss næringsstoffer. Og for å ha et naturlig forhold til også denne siden av mat og samvær, er det viktig å ikke påføre seg selv dårlig samvittighet i samspillet med andre. Det er nok av triste historier om folk som stenger seg inne og ikke tør omgås folk som følge av redsel for å bli fristet.Med vennlig hilsen Gunn Helene Arsky
ERNÆRINGSFYSIOLOG OG FORFATTER: Gunn Helene Arsky vil gi alle på kur helgefri.
ERNÆRINGSFYSIOLOG OG FORFATTER: Gunn Helene Arsky vil gi alle på kur helgefri. Vis mer
UTSKEIELSER: Boken «Helgefri slanking» lokker med kaker, snacks og vektnedgang.   Foto: Cappelen
UTSKEIELSER: Boken «Helgefri slanking» lokker med kaker, snacks og vektnedgang. Foto: Cappelen Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer