Kosthold

Ned i vekt

Begynn med kostholdet.

Publisert
Sist oppdatert
Spørsmål: Jeg er en jente på 27 år, og jeg veier 58 kg. Jeg vil gjerne gå ned noen kilo, og lurer på om du kan fortelle meg litt om kosthold.

Jeg har en kontorjobb, og da sitter jeg for det meste. Har blitt rund rundt magen og hoftene. Hva kan jeg spise til forkost, lunsj og middag? Jeg spiser ikke kjøtt, er glad i grønnsaker, men klarer ikke helt å gå ned i vekt. Skal begynne å trene på torsdag!
Sahdia

Svar: Hvordan går det med treningen? Jeg håper du har begynt - og fortsatt! Jeg vet jo ikke hvor høy du er, så da kan jeg ikke si noe om vekten din er lav, høy eller passe. Trening er likevel det beste våpenet for å få en fin og stram kropp.

Det er viktigere at du trener litt enn at du har ambisjoner om å trene så mye at du slutter på grunn av mismot. Pass også på å bevege deg så mye du kan iløpet av dagen! Ta trapper, gå i raskt tempo fra det ene til det andre stedet, gå og gi beskjeder på jobben fremfor å ringe eller sende mail osv.

Flott at du spiser mye grønnsaker, fortsett med det. Spis et par skiver grovt brød med godt, magert og sunt pålegg til frokost, gjerne det samme til lunsj. Spis en sunn middag, og siden du ikke spiser kjøtt, pass på å variere mellom fisk og kylling, og gjerne bønner og linser. Unngå for mye fett i matlagingen, skaff deg heller stekepanner og gryter som gjør at man kan steke med mindre fett. Spis gjerne et lite kveldsmåltid også.

Unngå småspising mellom måltidene, og reduser inntak av sukkerholdige matvarer som kake, brus, godterier og annet søtt (bare litt på lørdag ...). Unngå også mye potetgull og saltete og ristete nøtter, samt frityrstekt mat.

Velg heller rene matvarer og mye frukt og grønt, og drikk mye vann! Lykke til.

Jeanette Roede
kostholdsekspert
jeanette@kk.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer