Jobb & Penger

Nedbetale boliglånet raskt?

Lønner det seg å vente med tilbakebetalingen?

Publisert
Sist oppdatert
Spørsmål: Jeg har en borettslagsleilighet, med en gjeld på 422 000 kroner. Med flytende rente i Husbanken kan vi betale inntil 60 000 i året, hvilket jeg kan klare. Så sier familie og andre at det er dumt å kvitte seg med gjeld. Jeg er 58 år, har en inntekt på 310 000 kroner og tjenestepensjon. Ser for meg at det er lurt å være gjeldfri når jeg blir pensjonist om ni år. Men det mener altså ikke andre «forståsegpåere». Husleien er i dag på 1 080,-. Kan jeg få et godt råd?
Usikker

Svar: Den eneste grunnen til at du ikke skal bruke pengene til å nedbetale gjelden, er at pengene kan investeres på en annen måte som gir høyere avkastning. En slik investering vil være forbundet med risiko. I din situasjon, bør du ikke ta noen risiko med sparepengene dine. Jeg synes derfor du skal bruke pengen til å nedbetale gjeld.

Siw Ødegaard
Jobb- og økonomiekspert
siw@kk.no

LES OGSÅ:
 • Kjøpefest med lånte penger
 • Smarte sparetips
 • Vær utro mot banken
 • Slik bytter du bank
 • Sjekkliste: Bør du binde renten?
 • Tett pengesluket
 • Flere gode råd om jobb og økonomi i Siws faste spalte
 • Siw Ødegaard er KKs jobb- og økonomiekspert. Hun er utdannet økonom fra University of London og BI. Gründer og daglig leder i Kvinnesiden.no. Siw stiller på jevnlige nettmøter, gir tips og råd og svarer på leserspørsmål. Har du spørsmål til henne, kan du sende en e-post til siw@kk.no
  Siw Ødegaard er KKs jobb- og økonomiekspert. Hun er utdannet økonom fra University of London og BI. Gründer og daglig leder i Kvinnesiden.no. Siw stiller på jevnlige nettmøter, gir tips og råd og svarer på leserspørsmål. Har du spørsmål til henne, kan du sende en e-post til siw@kk.no Vis mer
  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer