Nettmøte

Nettmøte med makeupeksperten

Lurer du på noe om hud, hår & makeup? Vår makeupekspert Helge Borgen stilte til nettmøte mandag 5. september. les hva han svarte!

Publisert
Sist oppdatertHelge Borgen er vår faste makeupekspert. Han er tidligere norgesmester i styling og ordner makeup, hud og hår på kjendiseliten.

Har du spørsmål til ham, kan du sende en e-post til helge@kk.no

OBS! Du må også sende med et bilde av deg selv for at Helge skal kunne gi personlige råd.Helge Borgen har solid erfaring etter 22 år i forskjønnelsesbransjen, og deler villig vekk sine beste råd om makeup, hudpleie, hår og styling med kk.no-leserne.

Helges mål er ikke å skape trendslaver det går 13 på dusinet av, men å gi deg en look som passer perfekt for deg, basert på personlighet og ansiktstrekk.

Helge har hatt ansvaret for styling til blant annet Nobelkonserten og Grand Prix, samt en rekke prisutdelinger, filmer og tv-serier. Han er også fast stylist for frokost-tv. Han har vunnet norgesmesterskapet i makeup og var dommer i VM i makeup 2006.

Helge har sin faste ekspertspalte her på kk.no, hvor du som leser kan sende inn et bilde av deg selv og får personlig veiledning.
 • Klikk her for å se video hvor Helge viser hvordan du legger perfekt makeup trinn for trinn

 • Helge stiller til nettmøte på kk.no annenhver uke.

  Nettmøtet er nå avsluttet. les svarene under..

  Nettmøtet er nå avsluttet.

  Følg med på kk.no for flere spennende nettmøter i tiden som kommer!

  Nese

  , innsendt av Hege
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0002.09.2006 / kSaturday. 14:50
  Hei! Jeg er så missfornøyd med nesa mi. den er så bred. Jeg har jo hørt sånn at du kan sminke den mindre. Kan du det? isåfall hvordan??
  Hei Hege.Legg en foundation som er 2-3 nyanser mørkere enn den du bruker ellers i ansiktet, legg den på sidene av nesen, nesevingene, dus den ut. Legg også en lysere foundation på neseryggen, og dus den ut i den mørke, slik at det ikke blir noen synlige skiller. Lykke til.Hilsen Helge.

  neglelakk på tærne!

  , innsendt av mia
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0002.09.2006 / kSaturday. 15:14
  hei! først vil jeg si at du har vært til stor hjelp=)jeg lurer på hvilke farger på tærne som er inn nå i år?. er en jente på 15 så syntes at knæsj rødt blir litt for mye:Pskal det være glitter i fargene eller helt svake som rosa osv?...hjelp meg..takk=)
  Hei Mia.Jeg synes det lekreste er når fargen stemmer i forhold til, f.eks. leppestift, neglelakken på fingrene eller smak og behag. Fargene på neglelakk skiftes ut, i forhold til resten av makeupen, for hver sesong. Nå er der mye lilla, dype farger, men du kan også fint bruke rosanyanser. Ta deg en tur på et parfymeri, og se på de nye lookene til de forsakjellige merkene. Lykke til.Hislen Helge.

  Sminke og urenheter

  , innsendt av frustrert ungdom
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0002.09.2006 / kSaturday. 19:44
  Jeg har noen spørsmål, så da er det bare å begynne:1. Foundation er et must for oss som har urenheter å dekke over, men jeg lurer på om det forverrer urenhetene når huden "ikke får puste" under foundationen?2. Apropo urenheter, jeg blir stadig anbefalt kremer uten oljer, men hvordan kan jeg vite hvilke kremer som har mindre olje enn andre? Bakpå kremene står det jo så mange rare navn! Har du noen kremer du vil anbefale? Gjerne noen som ikke koster skjorta...3. Når det kommer til mascara lurer jeg veldig på hvor mye jeg bør bruke på vippene under øynene? Jeg er ikke typen som skiller seg veldig ut i sminkeveien, men jeg er totalt avhengig! Er lys blond, altså ser jeg ut som lillebroren min når jeg ikke har sminke, fordi det ikke ser ut som at jeg har øyevipper. Bruker alltid en moderat mengde marcara over øynene (klumper er det verste som kan skje) og bare kliner på under også. Men jeg lurer på om man burde bruke mindre mascara under øynene for at ikke øynene skal bli altfor innramma? Og om man burde ha på mindre mascara under øynene inni øyekrok-halvdelen enn den ytterste halvdelen?
  Hei Frustrert ungdom -1. En bra foundation inneholder masse goodis for huden, og den er også beskyttende for ytre påvirkning, så det er faktisk veldig bra å bruke en foundation. Men det som er superviktig er at du er flink til å rense huden din godt hver kveld.2. Hvis du har en fet/uren hud, skal du bruke en krem som inneholder lite olje. Finn det produktet som er for en fet hud, så slipper du å lese innholdsfortegnelsen. Det finnes mange gode kremer, så prøv deg frem med tanke på hvor mye penger du ønsker å bruke.3. Når det gjelder påføring av maskara på undersiden av vipene, skal du ikke bruke så veldig mye, for det kan lukke øynene dine litt. Det som også er viktig, er at det ser rent og delikat ut, noe som det ikke alltid gjør hvis man tar på for mye. Legg jevnt på hele veien, synes jeg. Lykke til.Hilsen Helge.

  glødende hud

  , innsendt av Karoline
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0003.09.2006 / kSunday. 18:18
  Hei Helge!Jeg føler at huden min er litt sliten og grå nå, og lurer på om du har noen tips til hvordan jeg kan få en friskere ansiktsfarge? Hjelper det med for eks peeling, sen pesiell fuktighetskrem som gir glød eller er det noen foundation-kremer som også kan hjelpe min "gustne" hud?
  Hei Karoline.Yes - det hjelper masse med peeling, kjempeviktig! Spesielt etter en sommer med masse sol. Huden har sånn sett hatt det litt tøft, og trenger virkelig en booster, masse fuktighet. Kanskje en kur som gir det lille ekstra. Og rens av huden hver dag, er superviktig, for å gi liv i huden. En foundation er også super, men det er viktig at huden er ok i utgangspunktet. Lykke til.Hilsen Helge.

  hår

  , innsendt av olav
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0002.09.2006 / kSaturday. 22:11
  heieg har masse hår på mage og rygg som eg syns er litt plagsomt i periodar har barbirt det vekk av og til men kjem kanskje meir i gjenn då eller? har du noko gode råd til meg ellerbh olav
  Hei Olav.Hva med voksing, har du prøvd det? Det kommer jo ikke akkurat mindre, men mer...? Det er jo der uansett, så bort skal det, i allefall på ryggen - det er ikke kult. Hva med å bruke en hårtrimmer med en "sko", som tar det nesten helt bort, men likevel bitte litt igjen? Det er egentlig en ok ting, så kan du eventuelt vokse ryggen, det holder det litt lenger. Bra med spørsmål fra dere gutta også, kom igjen. Lykke til.Hilsen Helge.

  Foundation og pudder

  , innsendt av Anni
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0003.09.2006 / kSunday. 07:24
  Hei Helge! Jeg lurer på i hvilken fargenyanse pudderet bør være i forhold til fargen på foundationen? Jeg bruker nå foundationen diorskin ultra mat i fargen 300 (fargeskalaen går fra nr 100- 500), og har lyst å kjøpe diorskin pudder i tillegg. Bør jeg velge det lyseste pudderet da? (er tre farger som heter "601 light", "621 medium" og "651 dark"). Selv tenker jeg å kjøpe "621 medium". Og et lite spørsmål til; er det riktig at fargen på foundationen blir litt mørkere når den har vært på huden en liten stund?
  Hei Anni.Jeg synes pudderet skal være helt nøytralt, ikke gi noen farge. Det skal ikke være mørkere! Da blir det skittent. Foundation skal ikke forandre seg så veldig i fargen, selv om man har hatt den på en stund, men det er klart at dersom man er varm etc, kan den oppleves litt dypere i fargen. Men kanskje du har valgt en for mørk foundation? Lykke til.Hilsen Helge.

  pene øyenvipper

  , innsendt av Sigfrid
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0003.09.2006 / kSunday. 07:30
  Hei!Hva er dine triks for å få lekre øyenvipper som "synes"? Og hjelper det å bruke en hvit base under? For eksempel "spider eye mascara base" fra Helene Rubinstein? hva med vippeting er det også nødvendig?
  Hei Sigfrid.Den beste måten å ta på maskaraen på er denne: Ta en omgang med maskara, børst så lett over med en ren kost, så gjentar du dette til du er fonøyd. Det som er viktig med en maskara, er at den ikke er for våt i kosistensen, og heller ikke for tørr. Også er det kosten, og begge deler er viktig i forhold til å separare vippene og ikke gjøre de klumpete. Ja, det er veldig lurt å bruke en eye primer først. En annen ting: reklamen lyver, det er ikke mange som holder det den lover. Lykke til.Hilsen Helge.

  Chanel hudpleie

  , innsendt av Birgit
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0003.09.2006 / kSunday. 07:36
  Hei Helge! Jeg har nå både penger og lyst til å invistere i en skikkelig hudpleieserie, og har da tenkt på Chanel sin hudpleieserie siden jeg har lest så mye bra om hudpleieproduktene til Chanel. Må bare spørre deg også om du synes dette er et godt valg?
  Hei Birgit.Chanel er absolutt et godt valg, så jeg vil absolutt anbefale deg det. Du kan også gå til en hudpleier og ta en hudanalyse, og se hvilke produkter hun/han vil anbefale deg. Lykke til.Hilsen Helge.

  Krem uten oljer

  , innsendt av meg
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0003.09.2006 / kSunday. 12:33
  Hva er vitsen med en krem som ikke inneholder oljer, med andre ord kremer for de med litt urenheter? Gjør den i det hele tatt noe for huden? Og hvorfor er ikke Spenol (eller hva med den lys-turkise cooling-kremen fra nivea eller hva det nå var) greit å bruke til vanlig isteden for fancy, dyre kremer?
  Hei Meg.Selv om man har en fet hud, skal absolutt kremen inneholde olje, men det er mengden av oljen som er vesentlig - altså skal den inneholde mer vann enn olje, skjønner? Huden trenger fuktighet uansett. Spenol etc er bygget opp på en helt annen måte, inneholder andre ingredienser, enn hva tilfellet er med de litt mer dyrere merkene. De litt dyrere merkene er bygget opp fra testing fra laboratorier, av spesialister, på en litt annen måte en de andre. Og det blir brukt de riktige og konsentrerte "råvarene".Hilsen Helge.

  sorte prikker og conceale

  , innsendt av cec
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0003.09.2006 / kSunday. 16:54
  hei,jeg lurer på om sorte prikker kan gå bort med rensing eller om de må klemmes ut til slutt uansett? Jeg blir gal av sorte prikker og klarer ikke la være å klemme på de, men da får jeg små sår i ansiktet, som plager meg mye. kan de ved rensing, bli borte av seg selv? renser dag og kveld (tre-trinn), samt masker. Og kan du gi meg navnet på en veldig bra concealer, til å dekke over ujevnheter (ikke øyne) som ikke blir grå på? Tusen takk!
  Hei Cec.Rensing hjelper - men hva med peeling, det er superviktig. Så vil jeg også anbefale deg at du tar deg en tur til en hudpleier, og får en skikkelig behandling, så kan du liksom begynne litt på scratch igjen, og med peeling. En concealer jeg synes er superbra, er den fra Makeup Store - Cover All Mix. Men det er mange som er bra, men pass på så de er litt orange i fargen, da blir de ikke så grå. Lykke til.Hilsen Helge.

  øyenskygge

  , innsendt av Tiril
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0003.09.2006 / kSunday. 18:19
  Hei!Hvilke farger på øyenskyggen synes du er finest til grå/grønne øyne? og har du noen "favoritt-merker" som har fine og holdbare øyenskygger?
  Hei Tiril.Grått og grønt er veldig fint til øyne som er grå/grønne. Ellers kan du velge farger som har det røde i seg, det får fint frem dine naturlige farger. Det er mange bra merker, det avhenger litt på hvor mye penger du er villig til å bruke. Elisabeth Arden, Lancôme, Chanel, Dior, Makeup Store, etc. Lykke til.Hilsen Helge.

  Mikse makeup-merker

  , innsendt av Loise
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0003.09.2006 / kSunday. 18:22
  Hei! Er det greit å bruke fuktighetskrem fra chanel, men foundation fra Dior og pudder fra Versace, eller bør fuktighetskremen og makeupen være av samme merke da produktene kanskje jobber bedre "sammen" da?
  Hei Loise.Det som er viktig, er at renseproduktene og alle pleieproduktene er av samme merke, og satt sammen på riktig måte, for at disse nettopp skal jobbe godt sammen. Makeupen skal ikke jobbe sammen på den samme måten. Lykke til.Hilsen Helge.

  farge håret

  , innsendt av Gerd
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0003.09.2006 / kSunday. 18:26
  Hei Helge! Jeg har naturlig farge på håret nå som er en slags lysebrun farge (ikke så lys at den kan kalles blond), og har lyst til å få freshet opp farge litt ved å prøve en minicolor. Hvor mange fargenyanser mørkere synes du at jeg kan gå slik at det ser mest mulig naturlig ut?
  Hei Gerd.Ett par nyanser kan du gå, uten at det ser kunstig ut. Går du særlig mørkere vil det likevel være kult, men da ser det ikke naturlig ut. Lykke til.Hilsen Helge.

  Løsvipper

  , innsendt av Maria
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0003.09.2006 / kSunday. 18:37
  Er det mulig å få løsvipper til å sitte skikkelig en hel kveld? har du noen spesielle råd om lim og sånn?Takk for mange finge råd, har brukt flere av hårtipsene.
  Hei Maria.Takk for hyggelig tilbakemelding.Nå er det sikkert mange som blir sure på meg, men hva vippelim angår, er det ikke mange som funker, desverre. Jeg har funnet kun ett som funker (har prøvd noen, kan man vel si..) - det heter Duo vippelim. Du får kjøpt dette hos Visage Makeup Store i Oslo. Lykke til.Hilsen Helge.

  Spesiell sminke

  , innsendt av Kristin28
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0003.09.2006 / kSunday. 18:38
  Har sett så mange med glitter på kinnet osv. Er de tnoen spesielle trende rnå i høst for tilbehør man skal lime på i ansiktet? Tenker på katemerker, paljetter osv.
  Hei Kristin 28.Shimmer og glans i huden er absolutt in, i tillegg til det helt matte. Men løst glitter og paljetter som blir limt på, det har jeg ikke sett så mye av i høst, nei.Hilsen Helge.

  Vm i makeup

  , innsendt av Linda i Oslo
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0003.09.2006 / kSunday. 18:39
  Leste et sted at du var med i VM i sminke. Kan du si noe om hvilke trender som kommer nå i hødt og vinter? Farger og inspirasjon? Det er jo så mye mørkt i klesveien, så regner med at det er litt sprek sminke som skal matche.
  Hei Linda.Jeg deltok i VM i makeup for noen år siden, nå i år var jeg invitert som dommer. Egentlig så opplever jeg at du kan bruke mange forskjellige farger. Men det er en hovedvekt på er lilla nyanser, grønt, sort, litt rosa, blått og de helt nøytrale og duse lookene. Leppene kan være sterke, og også duse. Så det er bare å velge og vrake. I VM var temaet Oriental Style. Lykke til med dine valg av farger.Hilsen Helge.

  Slappe kröller

  , innsendt av Kaja Magrethe
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0003.09.2006 / kSunday. 22:54
  Hei!Bör man skifte shampoo etter en stund? För fölte jeg det hjalp. Og selv om jeg kun holder meg til "frisör-shampooer", eier jeg nesten ikke liv i häret lenger. Kan dette väere noe ä vurdere?Pä forhänd takk!
  Hei Kaja Margrethe.Ja det er absolutt noe å vurdere. Håret forandrer seg, og trenger en annen oppbygning nå enn hva det gjorde før. Så prøv å bytte, og bruk shampo og stylingprodukter som gir det styrke og bygger det opp. Lykke til.Hilsen Helge.

  Briller og sminke

  , innsendt av Stina
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0003.09.2006 / kSunday. 23:34
  Jeg sliter med å se skikkelig når jeg sminker meg fordi jeg bruker briller og ikke kan ha linser. Har du noen gode råd om det?
  Hei Stina.Gå til innkjøp av et skikkelig forstørrelsesspeil som du kan henge opp på badet ditt, det vil hjelpe.Hilsen Helge.

  Selvbruning

  , innsendt av Ella
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0004.09.2006 / kMonday. 09:22
  Hei Helge!Selv om jeg i utgangspunktet syns at blek hud kan være vakkert, så hender det iblant at jeg ønsker litt farge på kroppen, og da sverger jeg til selvbruningsprodukter. Har prøvd litt forskjellig i ulike prisklasser, både hjemme og i salong, og blir som regel ganske fornøyd med resultatet. Det som imidlertid aldri slår feil, er hvor stygt det blir når fargen begynner å skli av. Selv om jeg er ganske flink til å bruke body lotion så blir huden flekkete og skjoldete ettersom fargen forsvinner punktvis. Det får så være at jeg ser gylden og fresh ut i noen dager, når jeg ser ut som jeg har en skummel hudsykdom i like mange dager etterpå. Er dette noe en må regne med uansett hvilken type selvbruning en velger? Har du noen tips eller triks for hvordan jeg kan få fargen til å blekne litt jevnere og mer gradvis? Tusen takk for inspirerende spalte forresten!
  Hei Ella.Desverre ja, jeg synes ofte at ditt problem er et resultat av selvbruning. Det eneste jeg kan tilføye er at det er veldig viktig at huden er peelet på forhånd, og at den er smurt inn med body lotion. Eneste jeg kan komme med her, men lykke til - og ja, det er utrolig vakkert å være BLEK!Hilsen Helge.

  ansiktssvette

  , innsendt av Mina
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0004.09.2006 / kMonday. 12:26
  HeiJeg har lett for å svette i ansiktet, noe som gjør det vanskelig å få hudkrem og sminke til å bli sittende. Vanligvis bruker jeg kun sminke rundt øynene og på leppene hvis jeg vet jeg skal danse i løpet av kvelden. Men om noen måneder skal jeg gifte meg, og vil gjerne se fin ut på bildene som vi tar hos en fotograf. Bør jeg evt. fjerne noe sminke seinere på kvelden når det er tid for brudevals osv?
  Hei Mina.I spesielle og viktige situasjoner kan du jukse litt, med å droppe å ta fuktighet i pannen - det opplever jeg vil hjelpe litt. I tillegg kan du bruke en anti-t-zone før du legger makeupen. Bruk også en refreshing spray i ansiktet når du opplever at du blir varm. Lykke til på den store dagen.Hilsen Helge.

  Sensual clone

  , innsendt av Maria
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0004.09.2006 / kMonday. 10:36
  Hei Helge!Har du prøvd foundationen fra Helena Rubinstein som heter "sensual Clone"? Har lest så mye bra om denne kremen, men er usikker på om reklamen "snakker" sant...
  Hei Maria.Jeg tror du bare må prøve den, smaken er så forskjellig. Men gå og få en prøve på den først, så slipper du å bruke en formue med en gang. Lykke til.Hilsen Helge.

  Hud

  , innsendt av 35 år
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0004.09.2006 / kMonday. 13:09
  Hvis jeg kan skryte litt av meg selv, så vil jeg si at jeg alltid har hatt veldig fin hud, nesten aldri noen kviser og jevn, fin farge. Nå som jeg er et stykke inn i 30-årene synes jeg det er helt ok at jeg har begynt å få små rynker, men synes det er mye verre at huden min virker grovere og mer "porete", om du skjønner. Har du forslag til produkter/behandlinger?
  Hei 35 år.Godt å høre at du er fornøyd, supert. Er du flink med å rense huden, og med riktige produkter for din hud? Fuktighetsgivende kremer? Peeling? Gjør dette i første rekke, så kan du også ta deg en time hos en hudpleier. Lykke til.Hilsen Helge.

  Foundation

  , innsendt av Ninni
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0004.09.2006 / kMonday. 13:44
  Hei helge!jeg synes det er så vanskelig å finne en forunation som er bra. de fleste legger seg på en måte nedi rynker og porer og får meg til å se helt grimete ut. vet du hva slags merker som kan være aktuelle for meg? jeg har lys, nordisk hud med enkelte små rynker og noen store porer på nesen, men ellers ok.
  Hei Ninni.Du må da bruke foundation som ikke inneholder pudder, det er superviktig! Har du en god fuktighetskrem på først? Gå og få ulike prøver på forskjellige foundation og prøv dem ut før du kjøper dem, så sparer du litt penger på det. Og det er mange bra merker, og noen mindre bra, men vi er så forskjellige, så prøv dette rådet. Lykke til.Hilsen Helge.

  Peeling

  , innsendt av Lurer
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0004.09.2006 / kMonday. 13:51
  Jeg har kjøpt microdermabration kit fra L´Oreal og synes det fungerer veldig bra på huden min, den blir myk og skinnende når jeg har brukt det. Vet du om jeg kan skade huden hvis jeg bruker dette for ofte?
  Hei Lurer.Hvis huden din ikke er ømfintlig skal dette gå veldig bra.Hilsen Helge.

  Hjemmefarge

  , innsendt av Farget
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0004.09.2006 / kMonday. 13:57
  Hei Helge. Jeg har farget håret mitt selv i mange år, hatt alle slags farger fra helbleket til blåsort. Har aldri hatt noen problemer. Men ofte ser jeg at frisører og eksperter sier at man ikke må finne på å farge håret selv, at det kan bli grønt og det som verre er. Sier de det for å tjene mer penger selv, eller er det bare jeg som har hatt flaks gjennom 15+ år med hjemmefarging?
  Hei Farget.Litt flaks har du nok hatt. Men hjemmefargene er blitt mye bedre nå enn hva de var før. En annen ting også, er at de som jobber på et parfymeri er blitt litt flinkere til å anbefale produkter. Men salongprodukter er bygget opp på en litt annnen måte, og inneholder litt mer pleiestoffer, holdbarhet, etc enn de du får kjøpt. Jeg har selv hatt mange fortvilte kunder som har gjort det selv hjemme, og dette er et resultat av uvitenhet fra kunden, og ikke nødvendigvis at butikkfargen er så dårlig. Men du vil oppleve å få en finere farge av en som virkelig kan hårfarge og sitt fag (det er mange blandingsforhold og så videre), enn den du får hjemme. Hilsen Helge.

  Stylist

  , innsendt av Maya
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0004.09.2006 / kMonday. 13:59
  Hvordan blir man stylist, egentlig? Jeg er utdannet frisør og legger litt brudesminke etc. i salongen, men kunne tenke meg å jobbe med både hud, hår og klær - hele pakka. Hvordan går jeg frem?
  Hei Maya.Først må du ta en makeupartist-skole, her i Oslo, eller i utlandet, og velge en solid skole som gir deg mye. Det samme gjelder i forhold til klær. Og etter dette trenger du trening og atter trening - og erfaring. Omtrent det samme som kreves av en dyktig frisør. Ta makeup-delen først, og du har et supert utgangspunkt som frisør. Gjør litt resarch på de forskjellige skolene. Lykke til.Hilsen Helge.
  Nettmøte med makeupeksperten
  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer