NØDHJELP: Få velværefølelsen tilbake etter juledvalen! Se våre produkttips.  Foto: Produsentene
NØDHJELP: Få velværefølelsen tilbake etter juledvalen! Se våre produkttips. Foto: Produsentene Vis mer

Hudpleie

Nødhjelp for hud og hår

Slik får du velværefølelsen tilbake.

Kroppen trenger ekstra pleie om vinteren.

Ikke nok med at du kanskje har lagt en julefeiring med fet mat, mye alkohol og stillesitting bak deg. Luften er også kald og inneklimaet tørt.

Dette fører til at både hår og hud nærmest skriker etter fuktighet og pleie.

Se våre produkttips lenger ned i saken.

Pass på såpen!

Huden er gjerne tørr og gusten, leppene sprukne, og vi føler rett og slett et behov for nødhjelp!

En av de største utfordringene ligger i at produktene mange av oss bruker til daglig ikke er spesielt godt egnet for de klimatiske svingningene vi har i Norge.

Såpeholdige produkter, som vi for eksempel finner i badeskum og hudrens, virker ekstra hardt og uttørrende på huden i vinterhalvåret.

Sørg derfor for å benytte milde og såpefrie produkter, og gjerne litt rikere hudpleie enn det du benytter om sommeren.

Les også: Hold huden frisk

Kortere bad

En ting du helst bør unngå om vinteren, (uansett hvor deilig det er), er lange bad.

Selv om det skulle være aldri så fristende, fører glovarmt vann til at fuktigheten preller av på huden din.

Skru ned temperaturen litt, eller kutt ned tiden for å kompensere.

Se våre nødhjelpstips her:


Cicaplast er en reparerende gelékrem som skal være godt egnet ved sprukne hender, lepper etc. Den skal fremskynde hudens heling, og etterlate et beskyttende skjold på hudoverflaten. Produktet er vannresistenst og skal forhindre at bakterier fester seg på huden (kr 130, La Roche-Posay).
Nivea Care Light Kiss skal gi fuktighet og pleie til leppene. Den inneholder blant annet sheasmør, mandelolje og E-vitamin som skal gjøre leppene mykere. Kan fint brukes under leppestift og føles ikke klissete (kr 39/10 ml, Nivea).
Moist Repair Overnight Mask er en dyptvirkende fuktighetskur som skal gi næring til tørt, skadet og porøst hår. Mask påføres før du legger deg, absorberes raskt og smitter ikke av på sengetøyet. Kuren skal ikke skylles ut og håret skal føles mykt og medgjørlig etter bruk (kr 350 for fire kurer, KMS California ).
Amazon Forest er en serie fra Boots inspirert av Brazils tropiske regnskoger. Denne rike kroppskremen inneholder ekstrakter fra frukter, nætter, smør og oljer (kr 100, Boots).
Vitamine E Face Mist er er spray med e-vitamin og roseolje somer er perfekt å freshe opp huden med når luften er tørr. Den kan også brukes til å fiksere sminken med (kr 119, The Body Shop).
Aqualia Thermal Mineral Balm er laget for alle hudtyper, men skal være spesielt bra for svekket hud, for eksempel rødme, kløe og stramhet. Den skal bidra til å gjenopprette hudens naturlig fukt- og fettbalanse, og virke reparerende og styrkende. Produktet inneholder verken parabener, fargestoffer eller parfyme (kr 220, Vichy).
Delicate Care Shampoo er en sulfatfri og skånskom sjampo som inneholder acaibær og arganolje som skal beskytte og pleie håret. Den er også fri for silikon og parabener (kr 200/200 ml, Matrix)
Badger Cocoa Butter Lip Balm er en rik, fyldig og pleiende lip balm stick som passer for ekstra tørre og såre lepper. Den skal beskytte både hud og lepper godt i vinterkulden og kan brukes av alle (kr 90, Badger).
Ormagel Solution fra Linda Johansen er en krem basert på vitaminer, mineraler, aminosyrer, essensielle oljer og sjøalge-ekstrakter. Huden skal etterlates myk og smidig, og kremen skal bidra til at hudens barrierefunksjon bedres slik at hudens egen beskyttelse fungerer slik den skal. Den er formulert for å hindre uttørring og tap av fuktighet, den skal stabilisere Ormagel, hudens hydrolipide-film, og stimulerer hudens egen fuktproduksjon. I tillegg skal den forebygge inflammasjon og hudirritasjoner og virke lindrende dersom skaden allerede har skjedd. Kan brukes som nødhjelp for såre nesetipper, forkjølelsessår, brannsår, sprukken hud og tørre neglebånd (kr 750, Linda Johansen).
Cichy Essentielle Creme de Lait Corps er en bodylotion for tørr hud. Den inneholder blant annet rosebladekstrakt og sheasmør. Rise-polypehenolene skal kunne virke anti-innflamatorisk, beroliggende og fuktighetsgivende på huden. (kr 100, Vichy). I butikk fra 1. februar.
Awqualia Thermal Rich dagkrem er utviklet spesielt for tørre hud. Den skal gi intens og vedvarende fuktighet og pleie til vinterhuden. Den har en rik konsistens og skal virke styrkende og beroliggende (kr 200, Vichy).
Lipikar Huile er en rensende dusj-og badeolje med optimal toleranse. Den skal motvirke irritasjoner og redusere tørr hud (kr 170/200ml, La Roche-Posay). I butikk fra 1. februar): Foto: Produsenten

Forsiktig med peeling

Huden på leppene er tynn og derfor ekstra utsatt.

For å passe på leppene dine kan du derfor velge en fet pomade eller balm som gir fuktighet, samtidig som den lindrer irritasjoner.

Når du renser huden din om kvelden, så unngå skummende produkter.

Vær også forsiktig med peeling og sterke hudbehandlinger. Disse kan gjøre huden sartere og mindre beskyttet mot kaldt vær.

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

Saker spesielt utvalgt for deg: