Hud

Nødhjelp for problemhud

Om du har vanskelig hud, bør du unngå enkelte produkter.

Publisert
Sist oppdatert
Spørsmål: Jeg har veldig mye hudormer som jeg godt kunne tenke meg å få noen tips om hvordan jeg kunne bli kvitt. Har veldig grovporet hud. Og tips til hår!. Er lei av frisyren min, har hatt den sammen i mer eller mindre 8 år. En fornyelse er ønsket, men hva kler meg?

Til daglig vasker jeg meg med Nivea facewash og smører meg morgen og kveld med L'Oréal-krem. Bruker kun maskara i det daglige. Må føne håret hver dag hvis det ikke skal opp i en hestehale.
Anja (32)

Svar: Kanskje du skal prøve å bytte hudpleieproduktene, ved å heller tilpasse dem til din hudtype. Ikke bruk fuktighetsprodukter som har for mye olje i seg. Rensing av huden er superviktig, det samme er peeling, 2-3 ganger pr uke. En annen ting som jeg virkelig vil anbefale deg er å bestille en time hos en hudpleier. Da vil du få en skikkelig rens på huden og gode råd om hvilke produkter du bør skaffe deg.

Når gjelder makeup bør du kanskje utvide horisonten bittelitt, gå til anskaffelse av noe mer spennende enn kun maskara - bare det vil live opp ansiktet ditt. Foundation og pudder er også ting jeg tror garantert du ville bli fornøyd med.

Hår: Klipp deg kort og spennende, få en dypere farge og litt kontrast. Bli litt mer vågal og røffere i stilen. Nå er det kjedelig! Føler at ansiktet ditt blir litt dradd med for mye lengde. Å alltid ha håret i hestehale blir kjedelig i lengden.

Hår er hår, det vokser ut igjen, og det finnes verre ting, enn å klippe håret kort, spør du meg! Våg litt mer, få frem ansiktet ditt, klipp det kort og feminint - men behold det røffe. Bestill en time hos en dyktig frisør, og la det stå til. Lykke til!

Helge Borgen
makeupekspert
helge@kk.no

Anja har slitt med hudormer i lengre tid.
Anja har slitt med hudormer i lengre tid. Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer