Sparetips

- Noe av det viktigste en kvinne må gjøre, er å sikre seg eierandeler i bolig

Her er økonomiekspertens beste tips.

INGEN PENGER PÅ KONTO: Synes du kontoen tømmes altfor fort? Da har du garantert noe å hente fra disse sparetipsene. Foto: Shutterstock / Denis Vrublevski
INGEN PENGER PÅ KONTO: Synes du kontoen tømmes altfor fort? Da har du garantert noe å hente fra disse sparetipsene. Foto: Shutterstock / Denis Vrublevski Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Er du en av dem som stadig må ty til nudler fra innerst i skapet når det nærmer seg lønningsdag? 

Da er du ikke alene: En undersøkelse fra Storebrand viser at 40 prosent av oss opp­lever at kontoen er tom fra tid til annen.

Og for mange handler det ikke nødvendigvis om at de har for lite penger. Det handler om å tenke nytt rundt økonomi, om å bli venn med bankkontoen sin.

Å ha god oversikt over privatøkonomien er det første og aller viktigste budet.

– Overraskende mange vet ikke hva som går inn og ut av kontoen deres. Ta turen inn på nettbanken og se hvilke utgiftsposter du har – og hva pengene går til for øvrig. Lag så gjerne et budsjett, sier Elin Reitan, som er forbrukerøkonom i Nordea.

Neste punkt på lista er å skaffe seg en buffer: Å vite at man har noe i bakhånd er rett og slett bra for psyken, og kan redusere stresset dersom vaskemaskinen ryker på verst mulig tidspunkt.

LES OGSÅ: Slik kan du spare penger på frisørtimen

Og så var det hverdagsluksusen...

– Det er lett å glemme at små summer, som for eksempel en daglig kaffe, mat i kantina og taxiturer vokser seg til store summer over tid, sier Reitan.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer