Kk-ekspertene

Notorisk utro

Hva når mannen du elsker er en drittsekk?

Publisert
Sist oppdatert
Spørsmål: Jeg har vært gift i 15 år. I minst 10 av dem har mannen min vært utro mot meg uten å prøve å legge skjul på det engang. Jeg har klart å bite det i meg fordi han alltid har kommet hjem til meg og det aldri har vært langvarige affærer. Han har alltid hatt veldig sterk sexdrift, mens jeg ikke orker å ha sex flere ganger om dagen.

Nå i det siste merker jeg at det begynner å gå mer inn på meg og jeg føler meg lite verdsatt. Har vurdert å få meg et forhold på si selv så han kan kjenne på hvordan det føles å ikke være nok for noen. Et annet alternativ er å forlate ham, men jeg elsker ham for høyt selv om han jo er det mange vil kalle en drittsekk.
Sviktet


Svar: Jeg forstår din tanke om å ønske hevn. Men en ting er å tenke det, en annen å gjøre det. At du får deg et forhold på si for at han skal føle seg lite verdsatt som deg, løser ikke problemet deres. Tvert i mot kan det gjøre forholdet deres ennå vanskeligere. Det vil heller ikke være helt rettferdig for den du skal ha et forhold på si med, når grunnen til at du har sex med han er som den er.

Men du lever i en svært vanskelig situasjon og det høres ikke ut som det er bra for deg å fortsette å leve slik. Sånn jeg ser det har du tre muligheter.

Den første er å la mannen din fortsette som han gjør, men forandre din egen holdning til det. At du ikke er mindre verdt selv om mannen din har sex med andre.

Den andre muligheten er at mannen din slutter å ha sex med andre. Har du fortalt ham ordentlig hva han gjør med deg og følelsene dine? Du sier at han er utro uten å legge skjul på det. Kan det bety at han tror det ikke er så farlig for deg? Trenger dere en tredjeperson, for eksempel en terapeut, å se på hva dette handler om og hvordan mannen din kan bryte det mønsteret han er inne i?

Siste alternativ er å gå fra han og finne en mann som bare vil ha deg. At mannen din ikke skjuler utroskapet, kan jo og bety at han ikke bryr seg så mye med hvordan du har det, eventuelt ikke er villig til å gi opp den delen av livet. Da bør du tenke deg godt om det er slik du vil leve livet ditt – med en mann som ikke elsker deg ordentlig. Har du noen venner du kan rådføre deg med?

Lykke til!


Stéphane Vildalen
Sex- og kjærlighetsekspert
stephane@kk.no

Stephane Vildalen er vår sex- og kjærlighetsekspert på kk.no. Send inn dine spørsmål henne.
Stephane Vildalen er vår sex- og kjærlighetsekspert på kk.no. Send inn dine spørsmål henne. Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer